Київ. 23 квітня. УНІАН. Внесення змін до Конституції України до кінця поточного року можливе тільки при розробці компромісного варіанту законопроекту.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим КАРАСЬОВ, коментуючи на прохання кореспондента агентства ініціативу БЮТ по внесенню змін до Конституції до кінця року.

Відео дня

«На хороший, серйозний конституційний документ завжди знайдеться 300 голосів», - сказав він. При цьому, за словами В.КАРАСЬОВА, законопроект БЮТ, який передбачає перехід України до парламентської форми правління, навряд чи буде підтриманий сесійним залом. «Це все гра. Партія регіонів, підтримуючи зараз створення тимчасової спеціальної комісії в парламенті, ніколи не підтримає законопроект канцлерської, суто парламентської республіки», - сказав він.

В.КАРАСЬОВ висловив думку, що Партія регіонів підтримає той законопроект, який буде компромісним для парламенту і Президента. «Цей компроміс буде вироблений під егідою Національної конституційної ради, а потім, можливо, буде вдосконалений у рамках парламентської конституційної комісії, яку може очолити ЯЦЕНЮК, а потім винесений на сесію і проголосований до кінця 2008 року», - сказав експерт.