Київ. 23 квітня. УНІАН. Громадська організація “Українське козацтво” закликає Президента Віктора ЮЩЕНКА, прем’єр-міністра Юлію ТИМОШЕНКО та голову Верховної Ради Арсенія ЯЦЕНЮКА сприяти створенню муніципальної міліції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться в заяві, розповсюдженій сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

“Українське козацтво” заявляє, що сьогодні міліція без підтримки громадськості та громадських організацій не в змозі захистити пересічних громадян від свавілля злодіїв на вулицях міст. “Десять років Київ та інші міста борються за створення муніципальної міліції, оскільки вона має суттєво знизити рівень правопорушень і посилити безпеку киян”, - йдеться у заяві.

У зв’язку з цим “Українське козацтво” закликає негайно ввести в дію закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо місцевої міліції” від 4 березня 2004 року, який втратив чинність на підставі закону “Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України”.

Організація закликає реалізувати Указ Президента “Про утворення місцевої міліції”, негайно внести зміни до держбюджету-2008 в частині фінансування діяльності муніципальної міліції та реалізувати закон “Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону”.

Що стосується охорони громадського порядку Києва, то козацтво пропонує створити козацьку осавульську варту та формувати її з наявних структур “Українського козацтва”.