Київ. 21 квітня. УНІАН. Львівський громадянський рух «Самозахист» просить Президента Віктора ЮЩЕНКА та прем’єр-міністра Юлію ТИМОШЕНКО ініціювати у Верховній Раді відставку міського голови Львова Андрія САДОВОГО у зв’язку із нехтуванням ним прав громадян.

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, відповідну заяву оприлюднив представник вказаної організації Ростислав ГЕТЬМАН сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Також автори заяви звинувачують А.САДОВОГО “у нехтуванні інтересів громади Львова, зловживанні посадовим становищем, укриванні корупційних дій посадовців міськради, незаконному розпродажі міської землі».

Крім того, у документі його автори просять Президента та прем’єр-міністра «взяти на особистий контроль кримінальні справи, порушені проти посадовців виконкому Львівської міськради та Дирекції з організації святкування 750-річчя Львова у зв’язку з нецільовим використанням коштів та дати вказівку Генеральній прокуратурі перевірити інформацію про гальмування цих справ, а також справ, порушених ще у 1990-х роках проти А.САДОВОГО, як організатора махінацій із фондом «Галицькі інвестиції», прокуратурою міста Львова ті Львівською обласною прокуратурою”.

Також Р.ГЕТЬМАН повідомив, що майже 200 учасників акції протесту «Досить» звернулися до суду з вимогою до А.САДОВОГО вибачитися перед ними за те, що 18 квітня він, вийшовши з мерії, на вигуки пікетувальників «Ганьба!», «Мера у відставку» показав їм у відповідь “відомий американський жест”.

За словами Р.ГЕТЬМАНА, це є образа не лише учасникам акції, але й всім мешканцям Львова.

На уточнююче запитання, що саме вимагатимуть позивачі від А.САДОВОГО, Р.ГЕТЬМАН відповів: «Ми вимагаємо вибачення та компенсацію моральної шкоди в розмірі 1 грн. 50 коп. – рівно стільки, скільки коштує проїзд у маршрутному таксі у Львові”.

У свою чергу присутній на перс-конференції представник об’єднання підприємців «Я – львів’янин» Сергій НЕВЕЛИЧУК зазначив, що сьогодні завдяки діям Львівського міськвиконкому під керуванням А.САДОВОГО в місті створені вкрай несприятливі умови для роботи підприємців малого бізнесу. За його словами, в місті з боку влади «створено страшенний тиск на підприємців. Люди ходять навкруги (по посадовцям), щоб добитись чогось».

Разом з тим Р.ГЕТЬМАН зазначив, що якщо Президент України, який має намір завтра здійснити робочий візит до Львова, «не захоче з нами спілкуватися, це його особиста справа». Натомість, додав він, будь-яких перешкод для візиту глави держави члени організації, як йдеться в окремих повідомленнях ЗМІ, не здійснюватимуть.