Київ. 21 квітня. УНІАН. Селяни Миколаївської області звернулися до Президента України Віктора ЮЩЕНКА та прем`єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО з проханням допомогти їм відстояти їхні майнові та земельні права.

Таке звернення учасників Першого з`їзду безземельних і пригноблених селян Миколаївської області оприлюднив сьогодні на прес-конференції в УНІАН народний депутат Юрій КАРМАЗІН.

Учасники з`їзду в своєму зверненні заявляють, що їх "відкрито грабують": орендна плата за земельні ділянки, віддані в оренду, не виплачується належним чином, земельні паї не розділяються, акти на землю, яка вже розпайована, не видаються. У зверненні наводиться приклад, коли сільськогосподарські землі масово переводяться спочатку в землі запасу, а потім змінюється їхнє призначення, і вони не повертаються селянам.

Відео дня

Селяни в своєму зверненні просять вжити негайних заходів з вирішення земельних і майнових питань. Зокрема, вони просять розпаювати землю і майно там, де це ще не зроблено, повернути всі вилучені ліси, ставки, озера в межах території сільрад, повернути колишні колгоспні, радгоспні землі селянам, які мають на них право. Крім того, селяни просять скасувати ліцензії на місцеві родовища корисних копалин, звільнити з посад і притягти до відповідальності суддів, які відмовляють селянам у позовах, а також порушити кримінальні справи щодо орендарів і керівників сільгосппідприємств, які порушують права селян.

Крім того, у своєму зверненні селяни просять створити надзвичайну комісію для розгляду цього звернення та ситуації в Миколаївській області.