Київ. 21 квітня. УНІАН. Мер Броварів Віктор АНТОНЕНКО презентував програму патріотичного виховання молоді "З любов’ю до рідного міста”, що почала реалізуватись в місті.

Презентація програми відбулась сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

В.АНТОНЕНКО зазначив, що на сьогодні така програма патріотичного виховання молоді є єдиною в Україні.

Міський голова повідомив, що програма "З любов’ю до рідного міста” була затверджена у лютому цього року, вона має на меті протидіяти проявам бездуховності і аморальності, згубному впливу сучасного світу на молодь. Програма розрахована на 2008-2010 р., на її реалізацію передбачено виділити з бюджету Броварів понад 800 тис. грн. Однак, зауважив В.АНТОНЕНКО, це лише перший етап роботи у сфері патріотичного виховання молодого покоління броварчан.

Основним завданням комплексної програми є пропаганда здорового способу життя, боротьба зі шкідливими звичками, формування почуття господаря. Програма включає заходи за напрямами: “Гордімося, що ми броварчани”, “Щаслива родина – щасливе місто”, “Будьмо милосердними”, “Ми – господарі нашого міста, збережемо його красу” та “Формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей і молоді”

Як зазначив В.АНТОНЕНКО, мешканці міста, з якими він провів понад 400 зустрічей щодо зазначеної програми патріотичного виховання молоді, активно підтримали ініціативу міської влади.

Зокрема, він зупинився на одному з найважливіших напрямків програми – боротьбі з наркоманією. Подолати проблему планується шляхом тісної співпраці влад з громадою міста, правоохоронними органами, а також пропагандою здорового способу життя. За інформацією В.АНТОНЕНКА, лише протягом місця на “гарячу” телефонну лінію було прийнято понад 50 анонімних дзвінків, і таким чином виявлено конкретні адреси розповсюдження в місті наркотиків.

За інформацією міського голови, фактично виконання програми в Броварах розпочалося ще минулого року. Зокрема, в місті почалось будівництво спортивних та дитячих майданчиків, відкрито Палац урочистих подій. На це у 2007 році було витрачено близько 10 млн. грн. Цього року на виконання програми передбачено спрямувати понад 100 млн. грн. з бюджету міста та залучити кошти бізнес-структур. Кошти будуть витрачені на реконструкцію дошкільних та позашкільних закладів, які потребують капітальних вкладень, на басейни та існуючі спортмайданчики. Також для молоді буде відкрито виставково-концертний зал, спортивний палац.

Для залучення дітей та молоді до виконання зазначеної програми їм даруватимуть символи Броварів та спеціальні нагороди, а також проводитимуться масові розважальні заходи.

На сьогодні в школах міста дітей знайомлять з заходами програми “З любов’ю до рідного міста”. В рамках програми навчальних закладах вже проводиться акція “Чистий четвер” з благоустрою їх територій тощо.

За інформацією В.АНТОНЕНКА, у Броварах молодь становить третину населення. Так, з 90 тис. всього населення міста, зокрема, 10 тис. – школярі, які вже залучені до програми.