Київ. 18 квітня. УНІАН. Фонд державного майна на виконання указу Президента України призупинив приватизацію ряду об`єктів.

Як повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова ФДМУ Валентина СЕМЕНЮК, відповідний наказ Фонду вона підписала сьогодні.

Відео дня

В.СЕМЕНЮК також зазначила, що її позиція як голови Фонду держмайна на сьогодні продовжує залишатися незмінною - стратегічні підприємства повинні залишатися в державній власності, а план приватизації має виконуватися, в основному, за рахунок надходжень від дивідендів, оренди тощо.

Довідка УНІАН. Президент зупинив розпорядження Кабінету міністрів України від 16 січня 2008 року №81-р «Про затвердження переліків господарських товариств, державні пакети акцій (частки) яких підлягають першочерговому продажу, державних підприємств і відкритих акціонерних товариств, що підлягають першочерговій підготовці до продажу в 2008 році» в частині першочергового продажу в 2008 році пакетів акцій відкритих акціонерних товариств «Феодосійська суднобудівна компанія «Море», «Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів», «Турбоатом», Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд, а також розпорядження Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2008 року № 367-р «Про затвердження переліків господарських товариств і холдингових компаній, державні пакети акцій (частки) яких підлягають продажу, державних підприємств, холдингових компаній і відкритих акціонерних товариств, які підлягають підготовці до продажу в 2008 році». в частині продажу відкритого акціонерного товариства «Науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут атомного та енергетичного насособудування».