Прес-реліз підготовлено за даними останнього соціологічного опитування проведеного в квітні 2008 року соціологічною компанією „Інтерсоціосистема”. Було проведене репрезентативне соціологічне опитування мешканців м.Києва. Методом поквартирного анкетування опитано 2013 респондентів за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення м.Києва (старше 18 років) за віком та статтю. Кількість опитаних в кожному районі є пропорційною до кількості мешканців старше 18 років. Теоретична  похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Кияни не задоволені владою

На сьогоднішній день потреба оновлення Київської влади для киян є актуалізованою, про що свідчить рівень задоволеності роботою київської влади. Розчарованість киян в діях київської влади виявляється в тому, що 58,7% киян незадоволені її діяльністю, при цьому задоволені 25,3% та 16% - не визначилися з відповіддю.

Відео дня

Кияни візьмуть участь у виборах

Серед опитаних мають намір в будь-якому разі  взяти участь у голосуванні на виборах мера міста Києва 66,2% киян. При цьому 22,8% респондентів остаточно ще не визначились з тим, чи скористуються своїм правом обирати та 12% не підуть на вибори мера міста Києва в жодному разі.

Якби вибори мера відбувалися б наступної неділі…

Зневіра киян в обраному ними мерові і розуміння того, що команда, яка займає будівлю на Хрещатику переймається, в першу чергу, своїми політичними та економічними інтересами, і в останню чергу, вирішенням проблем киян підтверджують дані рейтингів. Якби вибори мера м. Києва відбувалися найближчої неділі мером столиці став би В.Кличко – йому віддали б свої голоси 32,6% киян. Діючий мер Л.Черновецький набрав би 22,2% голосів, О.Турчинов – 6,7%, О.Омельченко – 6% та М. Катеринчук - 5,5%.

Решта кандидатів отримали б такі результати: В. Пилипишин – 1,8%, О. Тягнибок – 0,9%, Д. Андріївський – 0,8%, В. Горбаль – 0,6%, В. Каськів – 0,2%.

Якби був другий тур…

В разі проведення двох турів виборів, Л.Черновецький отримав би майже ту ж саму кількість голосів – 22,8% (в другому турі), натомість В.Кличко збільшив би кількість своїх прихильників до 42,1%.

Також, слід відзначити той факт, що  матеріальну допомогу у вигляді продуктових наборів   від  кандидатів   в   мери   міста   Києва отримували 26,6% киян, при цьому 21,4% відсотки відзначили що від Л. Черновецького.

На виборах у Київраду переможуть…

Не секрет, що основним каменем спотикання в місті Києві є дорога київська земля, яка часто і є основним мотивом щодо участі у виборах до міськради. Тому дослідники вирішили дізнатися розташування політичних сил на позачергових дострокових виборах до Київради.

Якби   вибори   депутатiв   до   Київради  вiдбувалися   найближчої   недiлi,   то   24,8% респондентів проголосували б за Блoк Вiталiя Кличка, 16,3% - за Блoк Леoнiда Чернoвецькoгo, Блoк Юлiї Тимoшенкo – 16%, Блок Миколи Катеринчука – 4%, Блок Омельченка – 3,7%, Блoк Литвина – 3,4%, Блoк "Наша Україна - Народна самооборона" – 3,1%, Партiю регioнiв – 3%, Вибoрчий блoк "Грoмадський актив Києва" (ГАК) та Кoмунiстичну партію України – 1,2%, Всеукраїнське об`єднання "Свобода" – 1%, Сoцiалiстичну партію – 0,6%.

За інші сили проголосували б 0,4%, проголосували би проти всіх – 3,4%. Не братимуть участь у виборах – 5,4%, важко відповісти – 12,4%.

Про компанію

«Інтерсоціосистема» - соціологічна компанія, основною сферою діяльності якої є проведення соціальних, маркетингових та політичних досліджень.