Київ. 16 квітня. УНІАН. Голова Київської обласної державної адміністрації Віра УЛЬЯНЧЕНКО задоволена результатами роботи своєї команди у минулому році.

Відео дня

Про це вона повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН на тему “Динамічний соціально-економічний розвиток Київщини в 2007 році - виконання соціальних ініціатив Президента України”.

В.УЛЬЯНЧЕНКО поінформувала, що Київська обласна рада, якій звітувала її команда про виконання планів соціально-економічного розвитку за 2007 рік і І квартал 2008 року, позитивно оцінила роботу ОДА. “Звіт був депутатами прийнятий і для нас це певний результат у своїй діяльності. Ми отримали певний карт-бланш на свою роботу в подальшому”, – сказала губернатор.

“Ми задоволені результатами своєї роботи, хоча розуміємо, що це тільки початок серйозної роботи над виконанням нашого плану соціально-еконоімчного розвитку, бо ми його складаємо не на один рік, а він затверджений до 2010 р.”, - зазначила В.УЛЬЯНЧЕНКО.

За її словами, особлива увага в 2007 р. приділялась економічному розвитку області.

“Оцінку цій роботі дає Кабінет міністрів України. Протягом останніх двох років Київщина займає лідируючу позицію. Ми знаходимося на 5-му місці, входимо у п’ятірку кращих регіонів України”, - наголосила голова області.

За її даними, ріст промислового виробництва у 2007 р. становив 20%, крім того, попри тенденції зниження в Україні, на Київщині відбулося зростання на 1,9% обсягів виробництва сільськогосподарської продукції.

В.УЛЬЯНЧЕНКО повідомила, що у 2007 р. на 41% більше ніж у 2006 р. було працевлаштовано громадян. Здебільшого це відбулося за рахунок створення робочих місць у сфері малого та середнього бізнесу.

“Дуже ми пораділи за обсяги житлового будівництва, і це – результат тієї роботи, яку ми провели в 2006 році і з інвесторами, і з місцевими радами”, - зазначила голова облдержадміністрації.

“Вперше в Київській області був введений житловий будинок в Білій церкві на 120 квартир, де 40 квартир одержали люди згідно черги. Уже громадяни забули про те, що можна по черзі одержувати житло”, - сказала В.УЛЬЯНЧЕНКО. Цей будинок, за її словами, був побудований за кошти Білоцерківської ради і обласної днржадміністрації. “Ми продовжуємо таку тему і продовжуємо в житловому будівництві цю програму”, - повідомила В.УЛЬЯНЧЕНКО.

Крім того, як зазначила голова ОДА, житлом супроводжується і будівництво медичних установ в області, що дає можливість запрошувати на роботу молодих спеціалістів. На Київщині, за її словами, також активізовано виконання програми “Власний дім”, яка діє з 2000 р.

“Це бюджетні кошти, і кошти обласного бюджету, які надаються у фонд програми “Власний дім” для допомоги жителям сільських населених пунктів у покращенні своїх житлових умов. Це програма довгострокових і практично безвідсоткових кредитів населенню”, - повідомила В.УЛЬЯНЧЕНКО. За її даними, у 2007 р. на виконання програми було спрямовано 7 млн. грн. і цими коштами скористалися більш ніж 280 чоловік.

В.УЛЬЯНЧЕНКО повідомила, що в 2007 р. у порівнянні з 2006 р. на 40% зросли надходження за орендну плату за землю; приріст надходжень від земельного податку у 2007 р. у порівнянні з 2006 р. становив 31,4%, а надходження від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення збільшилися у 2007 в порівняння з 2006 роком на 39,7%. “Це означає, що ми наводимо порядок у користуванні дорогими земельними ресурсами”, - зазначила В.УЛЬЯНЧЕНКО.

За її словами, Київщина займає перше місце в Україні по обсягах іноземних інвестицій у промисловість, сільське господарство, в економіку області. “Інвестиції перейшли вже межу 1 млрд. грн. вкладених в економіку Київської області”, - поінформувала В.УЛЬЯНЧЕНКО.

Щодо соціальних програм, то вона зазначила, що вперше за багато років в Київській області будуються 10 нових шкіл. “Такого великого будівництва закладів освіти не було десятки років”, - наголосила В.УЛЬЯНЧЕНКО, запевнивши, що це не будуть довгобуди, оскільки половину з цих шкіл буде введено в дію вже до 1 вересня цього року, а решту – до кінця 2008 р.

Крім того, у поточному році соціальні програми передбачають будівництво двох оздоровчо-спортивних комплексів у сільських населених пунктах а також переобладнання сільських клубів у культурно-інформаційні центри зі створенням бібліотечних фондів.

За даними В.УЛЬЯНЧЕНКО, за минулий рік в області на 41% зросла середня заробітна плата – вона становила 1 тис. 362 грн., що є четвертим показником в Україні.