Київ. 16 квітня. УНІАН. Голова Київської обласної державної адміністрації Віра УЛЬЯНЧЕНКО заявляє, що проект будівництва Великої кільцевої дороги навколо столиці враховує інтереси жителів Київщини.

Про це вона сказала сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

"Ми з кожним сільським головою, з кожним головою райадміністрації і з проектантами фактично пройшли 216 км. цієї дороги, подивившись, де можна її прокладати так, щоб це були мінімально затронуті інтереси жителів Київщини. Цей генеральний напрям був зроблений, затверджений сесією обласної ради і затверджений урядом України”, - зазначила В. УЛЬЯНЧЕНКО.

Щодо проходження дороги біля міста Українка, з приводу чого тривають дискусії, голова ОДА наголосила, що будівництво дороги не зачепить це місто. “Дорога кільцева зовсім не заходитиме на територію міста Українка. І міст розрахований у найменш небезпечному – бо це вода – місці й економічно вигідній для цього будівництва території, зовсім не заходячи на територію цього міста”, - запевнила В. УЛЬЯНЧЕНКО.

Голова Київської облдержадміністрації також зазначила, що для початку будівництву зазначеної кільцевої дороги треба прийняти багато законодавчих актів. “Сьогодні у Кабінеті міністрів знаходяться уже розроблені Міністерством транспорту спільно з нами законопроект про концесію, законопроект про приватно-державне партнерство, про вилучення земель на суспільні потреби. Вони сьогодні знаходяться в Кабінеті міністрів, опрацьовуються і будуть передані у Верховну раду, в тому числі, і закон про Велику кільцеву дорогу”, - сказала В. УЛЬЯНЧЕНКО.

Водночас вона висловила сподівання, що до 2012 року найважливіші ділянки цієї дороги, які мають бути найбільш завантаженими, вже будуть збудовані. Зокрема, це стосується сегменту Великої кільцевої дороги, що має з’єднати трасу Київ – Чернігів із Бориспільською трасою, а також з’єднання Житомирської траси з Одеською, що включає і будівництво моста біля Українки. За словами В. УЛЬЯНЧЕНКО, будівництво дороги розпочнеться вже цього року. “Це підтвердив і міністр транспорту на нашій спільній прес-конференції”, - зазначила голова Київської ОДА.

Як повідомляв УНІАН, 15 квітня Президент України Віктор ЮЩЕНКО на зустрічі з головою Київської облдержадміністрації В.УЛЬЯНЧЕНКО відзначив важливість прискорення роботи із будівництва великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва. Він доручив обласній держадміністрації розробити та внести на розгляд уряду пропозиції щодо внесення змін до законодавчих актів стосовно вилучення (викупу) земельних ділянок для суспільних потреб.

Кабінет Міністрів розпорядженням від 22 лютого 2008 р. № 326-р затвердив Генеральний напрямок проходження Великої кільцевої дороги навколо Києва.

Передпроектні пропозиції з будівництва Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва передбачають довжину дороги у 213 км, з яких буде реконструйовано 65 км існуючої траси (завширшки від 4 до 6 смуг руху) і побудовано 168 км нової автотраси. Дорога проляже на відстані 27-41 км від центру Києва.

Траса проходитиме територією восьми районів Київської області.

Проектом заплановано будівництво близько 150 штучних інженерних споруд – мостів, естакад, підземних переходів. Навколо автостради планується спорудження логістичних комплексів, готелів та інших об`єктів.