Київ. 15 квітня. УНІАН. З 14 квітня фінансову звітність до Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб – підприємців (ЄДР) можна подавати в електронному вигляді.

Про це заявив голова Державного комітету України з питань регуляторної політики і підприємництва Костянтин ВАЩЕНКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

У свою чергу, генеральний директор Державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр» (ІРЦ) Світлана АНТРОПОВА відзначила, що програмне забезпечення для складання звітності в електронному вигляді можна безкоштовно «скачати» на сайтах Держкомпідприємництва та ІРЦ.

За її словами, для подання в такому вигляді звітності суб`єкти господарювання повинні будуть придбати ключі електронного цифрового підпису (печатки) в акредитованих центрах сертифікації ключів. Сьогодні в Україні, за словами С.АНТРОПОВОЇ, є п`ять фірм, які мають такий статус.

К.ВАЩЕНКО запевнив, що з можливістю подавати звітність до ЄДР в електронному вигляді не ліквідовуватиметься звітність у паперовому вигляді.

За його словами, обнародування і наявність фінансової звітності в Єдиному державному реєстрі передбачено Першою директивою Ради ЄС від 9 березня 1968 року і є однією з вимог Європейського бізнес-реєстру (ЄБР). На початку літа 2008 року почнеться обмін електронною інформацією між Україною і країнами - учасниками ЄБР.