Важка промисловість, металургія, гірничодобувна промисловість, машинобудування та інші профільні сфери діяльності вітчизняного промислового сектору є великими споживачами олив, мастильних матеріалів та, одночасно, не меншими поціновувачами високої якості вищезазначених.

Комплексне рішення територіальності виробництва, високого ступеню довіри до виробника та відповідно високої якості продукції поєднало в собі бердянське підприємство ВАТ «АЗМОЛ» - найбільший виробник мастил та олив в Україні та на території усього колишнього соцтабору.

Світові та внутрішньодержавні продажи підприємства невпинно зростають.

Відео дня

Так, у 2007 році АЗМОЛ відкрив для себе нові світові ринки – зокрема традиційно ласий для промисловців ринок арабського світу, ставши переможцем державного тендеру сірійської влади на поставки мастил та олив у цю державу. Перемога у тендері була відвойована АЗМОЛом  у найвідоміших світових виробників олив та мастильних матеріалів. У тому ж 2007 АЗМОЛ вийшов на ринок Турції, при цьому не полишаючи роботи із європейськими (Австрія, Франція, Чехія, Болгарія, Словенія, Словакія тощо), африканськими (центральна Африка) та далекосхідними державами (Монголія, В»єнам тощо).

Нарешті, перший квартал 2008 року також проілюстрував прорив українського виробника в галузі нафтохімії на всіх економічних фронтах - у першому кварталі 2008 року найбільший в Україні виробник олив і мастил ВАТ "АЗМОЛ" збільшив об`єми реалізації продукції в зіставних цінах на 45% або на 31,6 млн. гривень до 101,3 млн. гривень в порівнянні з 1 кварталом 2007 року. 

У 2008 в порівнянні з 2007 компанія збільшила продажі продукції на 42% або на 4,9 тис. тонн до 16,5 тис. тонн. 

Фахівці компанії стверджують - збільшення обсягів реалізації  в 2008 році пов`язане, в основному, із зростанням продажів олив "АЗМОЛ», що завоювали свого покупця в світі та Україні через розвиток технологій їх виробництва та сучасності продукції підприємства.

Важливість даних показників на державному рівні беззаперечна, адже, нагадаймо, 100% акцій відкритого акціонерного товариства "АЗМОЛ" володіє держава в особі Фонду державного майна.