За темпами поширення епідемії ВІЛ/СНІД Україна посідає перше місце в Європі. Майже 90 % ВІЛ-інфікованих громадян України складають особи молодого, репродуктивного та працездатного віку – 15-49 років. 

З 15 квітня по 23 травня 2008 року у 50 вищих навчальних закладах Києва, Дніпропетровська й Одеси 15 тис. студентів зможуть отримати анонімне консультування  та пройти експрес-тестування на ВІЛ. Одночасно  100 тис. молодих людей отримають  профілактичну інформацію щодо шляхів передачі ВІЛ та презервативи.

Очікується, що цей перший в історії України масштабний проект, який впроваджує Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні за підтримки Фонду Levi Strauss, стане основою систематичних змін у житті студентів з усвідомленим вибором більш безпечної поведінки, що сприятиме зменшенню кількості нових випадків інфікування ВІЛ серед молоді України. Міністерство освіти та науки України та Міністерство охорони здоров’я України є партнерами проекту з боку держави.

Відео дня

«Реальністю є те, що ВІЛ та СНІД існують й молоді люди практикують незахищений секс та зазвичай не знають свого ВІЛ статусу. Це наражає їх на страшні ризики. В Україні ВІЛ-інфекція поширюється небаченими темпами і ми відчуваємо свою відповідальність за привернення уваги суспільства до заходів запобігання поширенню ВІЛ/СНІДу серед молодого населення країни, - говорить Майк Жубер, віце-президент з маркетингу, Levi Strauss (Європа, Близький Схід та Африка), член правління Фонду Levi Strauss.

Levi Strauss & Co, що має 155-річну історію, побудовану на ґрунтовних цінностях, підтримує роботу Фонду Levi Strauss і вітає дух поступу й свободи, посідаючи активну позицію в таких питаннях, як  профілактика ВІЛ/СНІД. Ми послідовно робимо свій внесок у розуміння громадськістю важливості проблематики ВІЛ/СНІДу шляхом таких ініціатив, як цей проект та кампанія Levi`s® до дня боротьби зі СНІДом. Таким чином ми мобілізуємо наші зусилля для запобігання дальшому поширенню цього захворювання в Україні», - додає Майк Жубер.

«Студенти Києва, Одеси та Дніпропетровська отримають вільний доступ до експрес-тестування на ВІЛ-інфекцію, консультування та інформації. Цей проект об’єднав державу, неурядові організації, бізнес, 50 вузів і… 100 тисяч студентів. В Україні таких проектів ще не було. Певен, що разом ми зробимо профілактичну роботу більш ефективною!» - зазначає Андрій Клепіков, виконавчий директор Альянсу Україна.

Додаткову інформацію щодо реалізації проекту, можливості відеозйомки сюжетів  та графіку проведення акції у окремих вищих навчальних закладах можна отримати:

· м. Київ: Київський ресурсний центр з питань ВІЛ/СНІДу,

Дарина Богдан, моб.: (066) 133 88 38.

· м. Одесса: Одеський ресурсний центр з питань ВІЛ/СНІДу,

Олена Кармазіна, моб.:  (067) 917 60 15.

· м. Дніпропетровськ: Дніпропетровський ресурсний центр з питань ВІЛ/СНІДу, Тетяна Кладієва, моб.: (066) 191 40 51.

 

Довідково:

МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» (Альянс Україна) – найбільша неурядова організація, яка працює у сфері протидії ВІЛ/СНІД в Україні. Більшість заходів з профілактики та лікування ВІЛ/СНІД в країні втілюється завдяки підтримці Альянсу Україна – понад 200 тис. представників найбільш уразливих до інфікування ВІЛ груп населення залучено до профілактичних програм; 5300 або 65% ВІЛ-позитивних пацієнтів в Україні сьогодні отримують антиретровірусну терапію препаратами, закупленими Альянсом Україна. Програми впроваджуються в усіх областях України – понад 400 медичних закладів є отримувачами медичних препаратів, лікарських засобів та лабораторного обладнання, 150 організаціям надається фінансова та технічна допомога. Завдяки трьом масштабним програмам, які втілює Альянс Україна за підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією та Агентства США з міжнародного розвитку, було досягнуто найбільш очікуваного результату – темпи приросту смертності від СНІД в Україні почали знижуватися. Більше інформації про діяльність Альянсу Україна можна отримати на веб сайті: www.aidsalliance.org.ua

Заснований в 1952 році, Фонд Levi Strauss опікується трьома основними напрямами, в яких прагне досягти результатів з метою подолання бідності серед жінок та молоді: подолання безробіття, профілактика ВІЛ-інфекції, покращення умов роботи й життя для людей, які задіяні у виробництво одягу в усьому світі. В Україні Фонд Levi Strauss розпочав діяльність у галузі протидії ВІЛ/СНІД у 2007 році. Більше інформації про діяльність Фонду можна отримати тут: www.levistrauss.com/citizenship

Партнером Levi Strauss & Co. в Україні є ТОВ «Ультра-Джинс» – ексклюзивний дистриб’ютор бренду Levi`s®. ТОВ «Ультра-Джинс» працює в Україні з 1996 року, успішно займається роздрібною торгівлею модного сучасного одягу. З 2005 року ТОВ «Ультра-Джинс»  стало офіційним дистриб’ютором бренду Levi`s® в Україні, розпочавши роботу у 2 магазинах. Сьогодні ТОВ «Ультра-Джинс» володіє та веде діяльність у 13 магазинах Levi`s® і керує 8 авторизованими дилерськими магазинами. ТОВ «Ультра-Джинс» завжди підтримує Levi Strauss & Co. в ініціативах, спрямованих на інформування щодо ВІЛ/СНІД та запобігання поширенню ВІЛ-інфекції.