Київ. 10 квітня. УНІАН. ЗАТ "Бахчисарайський комбінат "Будіндустрія" розглядає можливість будівництва нової виробничої лінії з випуску цементу на базі підприємства.

Про це повідомив голова наглядової ради комбінату Артур ЛУК’ЯНЕЦЬ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

За його словами, для встановлення виробничої лінії на підприємстві буде потрібно близько 150 млн. євро. Для фінансування проекту необхідно інвестувати 30% власних засобів і 70% - залучених. Нині компанія шукає потенційних інвесторів для фінансування цього проекту.

А.ЛУК’ЯНЕЦЬ зазначив, що виробнича потужність лінії становитиме 1 млн. тонн клінкеру на рік (одна піч виготовляє 30 тис. тонн на добу).

На його думку, проект може бути зданий в експлуатацію через три роки.

Як зазначив виконавчий директор Української асоціації підприємств і організацій цементної промисловості "Укрцемент" Петро ЛОПАТЬЄВ, у першому кварталі цього року комбінат «Будіндустрія» виробив понад 100 тис. тонн цементу, що на 12,5% більше показника за аналогічний період 2007 року.

Крім того, комбінат "Будіндустрія" має намір 2009 року збільшити виробництво сухих будівельних сумішей (СБС) удвічі – до 40 тис. тонн.

За словами А.ЛУК’ЯНЦЯ, поточного року підприємство планує виготовити 20 тис. тонн сухих будівельних сумішей, а в грудні минулого року було реалізовано 200 тонн сумішей.

А.ЛУК’ЯНЕЦЬ сказав, що на сьогодні завод з виробництва СБС вийшов на потужність 1,5 тис. тонн на місяць.