Київ. 10 квітня. УНІАН. Голова Шевченківського району столиці Віктор ПИЛИПИШИН, який заявив про намір балотуватися у мери Києва на позачергових виборах, заявляє про необхідність проведення публічних дебатів між претендентами на цю посаду.

Як передає кореспондент УНІАН, про це В.ПИЛИПИШИН повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

«Дебати є невід’ємною частиною демократичного виборчого процесу. Вони дозволяють виборцям детально ознайомитися з програмами та особистостями кандидатів, остаточно визначитися, якого саме майбутнього для свого міста вони прагнуть”, - наголосив він.

На переконання В.ПИЛИПИШИНА, кожен відповідальний політик має переслідувати мету - надати киянам максимум інформації для того, щоб вони зробили свідомий вибір.

Він зазначив, що на сьогодні претенденти на посаду мера столиці говорять лише про ряд проблем міста, зокрема, затори на дорогах, хаотичну забудову, відсутність необхідної кількості дитячих закладів тощо, і називається основна теза, через яку ці проблеми виникли - “погана влада”. В той же час В.ПИЛИПИШИН вважає, що ці проблеми в місті виникли через відсутність стратегічного розвитку мегаполісу, що мав бути розроблений навіть не два роки тому, а значно раніше, виходячи з тенденцій розвитку таких великих міст у світі.

“Оця декларація, як сьогодні в Києві погано і хто в цьому винний, не вирішує проблему міста в майбутньому. Ми повторюємо ту помилку, яка була зроблена 10-15 років тому, коли ми не прогнозували, яким буде Київ через 10-15-20 років. Влада повинна дати бачення киянам, яке місто Київ буде через 15-20-25 років чи 50 років, і це поступово виконувати із року в рік”, - наголосив В.ПИЛИПИШИН, додавши, що треба вже сьогодні приймати серйозні стратегічні питання розвитку міста.

На його переконання, претенденти на мерство в Києві повинні зустрітись і почати обговорення, які помилки були зроблені за останні роки і як вдруге “не наступити на граблі”.

“Ми за ці 20 останніх років, вважаю, знищили місто Київ. В наступні 20 років ми знищимо киян”, - зазначив В.ПИЛИПИШИН, говорячи про проблеми Києва.

На його думку, політичним елітам на сьогодні не цікаво, що буде з Києвом. “Їм сьогодні Київ потрібен як полігон, як експеримент перед майбутніми президентськими виборами”, - зазначив претендент на посаду Київського міського голови.

Він повідомив, що у зв’язку з цим вже звернувся до головних кандидатів з пропозицією професійної дискусії про бачення розвитку міста Києва. В.ПИЛИПИШИН зазначив, що готовий до професійної дискусії по Києву і з Віталієм КЛИЧКОМ, і з Леонідом ЧЕРНОВЕЦЬКИМ.

“На сьогодні ті знання і досвід, які я маю по проблемах Києва, і ті питання, які я вирішував, знаходячись на своїй посаді голови району, дозволяють мені говорити, що я готовий до конкурентної боротьби зі своїми суперниками, і вважаю, що це повинні побачити кияни”, - сказав він.

На думку В.ПИЛИПИШИНА, кияни мають зробити свій вибір, керуючись не популістськими діями та заявами, а керуючись реальним досвідом та знаннями по питаннях столиці.