Київ. 31 березня. УНІАН. Фракція БЮТ у Київраді звинувачує владу міста у недовиконанні місцевого бюджету на 2007 рік у розмірі 1 млрд. 200 млн. грн.

Відео дня

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомила лідер фракції БЮТ в Київраді Тетяна МЕЛІХОВА.

Вона наголосила, що БЮТ наполягає, аби це питання було розглянуте на позачерговій сесії Київради, яка за ініціативою фракції має відбутися 10 квітня. Т.МЕЛІХОВА наголосила, що з цією метою фракція БЮТ вже звернулася до Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, голів фракцій та голів постійних комісій Київради.

Крім того, за словами Т.МЕЛІХОВОЇ, до порядку денного сесії має бути включена інформація Київського міського голови про виконання бюджету Києва та Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Києва за 2007 рік; звіт Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО про виконання указів Президента України від 3 березня 2006 р. про заходи щодо вдосконалення держрегулювання у сфері будівництва житла та стабілізації на первинному ринку, а також щодо розв’язання проблеми забезпечення житлом громадян, постраждалих внаслідок діяльності групи будівельних компаній «Еліта-центр». Вона зазначила, що БЮТ також пропонує створити тимчасову контрольну комісію з перевірки чинності рішень Київради, прийнятих за участю депутатів, повноваження яких достроково припинено за рішенням Ради блоку від 2 червня 2007 р. Крім того, наголосила Т.МЕЛІХОВА, депутати також вважають за необхідне розглянути питання щодо створення тимчасової контрольної комісії з перевірки можливої участі секретаря Київради Олеся ДОВГОГО та посадових осіб КМДА в фальсифікації ухвали Радивилівського суду Рівненської обл., оголошеної на пленарному засіданні 13 березня ц.р.

Вона зазначила, що президію Київради пропонується провести 7 квітня, на якій розглянути пропозиції голів постійних комісій Київради та секретаріату Київради про наповнення порядку денного позачергового засідання.

В свою чергу, заступник керівника фракції БЮТ у Київраді Юрій ДМИТРУК повідомив, що якщо протягом двох тижні Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ не дасть згоди на проведення сесії, то вона може відбутися за ініціативою народних депутатів. При цьому він зазначив, що для ведення сесії буде обрано головуючого і саме він буде підписувати усі ухвалені рішення.

Як повідомляв УНІАН, 25 березня Блок Віталія Кличка закликав демократичні сили Київради – передусім блок «Наша Україна» і БЮТ – найближчим часом скликати пленарне засідання міськради, на якому офіційно оголосити про створення нової більшості.

Довідка УНІАН. 24 березня ЦВК, згідно із законом про імперативний мандат депутатів місцевих рад, зареєструвала 14 депутатів Київради від БЮТ, які були наступними у виборчому списку Блоку. Ще одного депутата ЦВК не зареєструвала, оскільки він не подав відповідної заяви.

У Київській міській територіальній виборчій комісії зазначають, що зареєстровані депутати набудуть повноважень після представлення їх на засіданні сесії міськради.

У свою чергу секретар Київради О.ДОВГИЙ 21 березня заявив, що не бачить сенсу скликати Київраду до кінця перевиборів у столиці, оскільки вважає, що вона не зможе ефективно працювати, бо питання порядку денного будуть “надзвичайно політизуватися”. На час виборчої кампанії О.ДОВГИЙ вирішив піти у відпустку. Фракція “Наша Україна” в Київраді оприлюднила заяву, в якій також висловилася проти проведення сесій Київради до позачергових виборів у столиці оскільки “нинішня Київрада не здатна ефективно захищати інтереси міської громади і киян”.