Київ. 28 березня. УНІАН. Глава Секретаріату Президента Віктор БАЛОГА не є членом політичної партії “Єдиний Центр” і не має жодного відношення до її фінансування.

Відео дня

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив народний депутат від НУ-НС, голова політичної партії “Єдиний Центр” Ігор КРІЛЬ, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН щодо членства у цій партії В.БАЛОГИ.

“Він (В.БАЛОГА – УНІАН) не є членом нашої партії... Він на сьогодні не має жодного відношення до процесів, які проходять в партії “Єдиний Центр”, - сказав І.КРІЛЬ.

За його словами, членами партії мають бути професійні, віддані державі і кваліфіковані люди. “Якщо такі люди будуть виявляти бажання вступити у нашу партію, ми будемо тільки це підтримувати”, - сказав І.КРІЛЬ.

При цьому він не уточнив кількість членів партії. “Це початок процесу. Зараз іде серйозна побудова партії і вона піде знизу. Ті люди, які активні, які хочуть і відчувають, що вони мають брати участь у цьому процесі, вони будуть мати можливість спочатку знизу об’єднатися, потім з виходом на серйозну політичну акцію, на серйозний з’їзд, який буде відкритий”, - сказав І.КРІЛЬ.

Відповідаючи на запитання про фінансування партії “Єдиний Центр”, І.КРІЛЬ наголосив, що оскільки зараз іде лише процес становлення цієї політичної сили, то говорити про серйозне фінансування не доводиться.

“Не сумніваюсь у тому, що дуже багато серйозних, прагматичних людей, які мають відношення до економіки і до бізнесу, будуть учасниками цього процесу”, - додав він.

Пояснюючи, чому з’їзд партії відбувався в закритому режимі і без участі ЗМІ, І.КРІЛЬ наголосив, що жодної таємниці з цього не робилося. “Ми не вважали за необхідне робити з того піар і якусь акцію. Це серйозний крок і виважений крок”, - сказав голова “Єдиного Центру”.

Як повідомляв УНІАН, 27 березня стало відомо, що І.КРІЛЬ очолив політичну партію “Єдиний Центр”.

До складу політради партії обрано 35 осіб. До президії партії увійшли народні депутати Оксана БІЛОЗІР, І.КРІЛЬ, Олеся ОРОБЕЦЬ, Михайло ПОЛЯНЧИЧ, Віктор ТОПОЛОВ, голова Херсонської облдержадміністрації Борис СИЛЕНКОВ і заступник голови Фонду розвитку громадянського суспільства Леся ТАРАН.

У лютому вищезгадані народні депутати, а також заступник глави Секретаріату Президента України Роман БЕЗСМЕРТНИЙ, народний депутат Василь ПЕТЬОВКА і глава Секретаріату Президента В.БАЛОГА вишли з партії «Народний Союз Наша Україна».

Колишні члени НСНУ зазначили, що деякі члени «Нашої України» почали використовувати партію для задоволення власних амбіцій. Крім того, вони зазначили, що керівництво НСНУ порушує статут партії, «через неспроможність і небажання використання колективного досвіду активу партії утворилася велика дистанція між партійними лідерами та рядовими партійцями».