Київ. 26 березня. УНІАН. Одеський морський торговий порт цього року розраховує одержати 180 млн. грн. чистого прибутку проти 150 млн. грн. у 2007 році або на 20% більше.

Про це повідомив начальник порту Микола ПАВЛЮК сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

«Крім того, поставлене завдання щодо збільшення відрахувань до бюджету на 20% буде виконано», - сказав він.

При цьому, за його даними, обсяги перевалки вантажів порту цього року зростуть лише на 1,5%, що пов`язане з відмовою порту від перевалки деяких сухих вантажів. «Ми 2 млн. тонн вантажу викреслили, і їх треба компенсувати іншими вантажами, щоб за фізичною цифрою було не менше, але ці вантажі будуть більш високотарифними. Таким чином, в грошах ми значно виграємо», - сказав М.ПАВЛЮК.

Як зазначив начальник порту, зростання обсягів відбудеться, в основному, за рахунок нафти, перевалювання якої зростає, орієнтовно, на 1 млн. тонн.

Він також повідомив, що за підсумками першого кварталу 2008 року обсяги перевалки зростуть на 500-700 тис. тонн - також десь на 1,5%.

При цьому М.ПАВЛЮК зазначив, що в березні обсяги перевалки контейнерів у порту зросли лише на 1%, що пов`язане з відсутністю потужностей для перевалки цього виду вантажів.