Київ. 24 березня, УНІАН. Звільнена за власним бажанням з посади заступника міністра фінансів Людмила ХОДОС звинуватила уряд в тому, що він займається політикою, а не економікою.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Як сказала Л.ХОДОС, “три місяці, які я провела на цій посаді, довели, що уряд у нас не займається економікою, не займається і не опікується тими питаннями, які декларуються у виборчих перегонах, а займається політикою”.

Відео дня

Вона нагадала, що політичні сили, представники яких сьогодні входять до уряду, під час парламентських виборів закликали громадян добиватися в суді соціальних виплат. Між тим, звернула увагу Л.ХОДОС, “ця риторика різко змінюється, коли політичні сили прийшли до влади”. За її словами, впродовж 2005-2007 років судами України винесено більш як 33 тис. рішень на суму понад 100 млн. грн. на користь громадян щодо соціальних виплат, однак було виплачено лише 9 млн. грн. Вона підкреслила, що відшкодування решти суми не є для бюджету проблематичним. Разом з тим Л.ХОДОС вказала, що в бюджеті на поточний рік ця сума не передбачена, і “ми можемо говорити про популістські певні заходи і про популістські дії” уряду.

Вона підкреслила, що “для мене як правника (Л.ХОДОС опікувалася в Мінфіні правовими питаннями - УНІАН) є нелогічним і незрозумілим рішення уряду щодо невиконання судових рішень”. За її словами, питання незаконності рішень є прерогативою тільки вищих судових інстанцій.

На думку Л.ХОДОС, “заполітизація не дала змогу сформувати професійну команду правників, привести людей, які хочуть і мають силу працювати саме на державу”. Тому, підкреслила вона “було прийнято рішення піти за власним бажанням і забрати з собою команду правників”.

Л.ХОДОС повідомила, що ініціює створення громадянської організації “Громадське єднання”, яка допомагатиме у відновленні прав щодо соціального захисту громадян та встановлення “справедливої погодинної оплати праці в малому та середньому бізнесі, сезонних працівників, неповнолітніх”. Вона зазначила, що серед першочергових завдань нової громадської організації – сприяння формуванню умов для реінтеграції в національну економіку людей і капіталів, що складають трудову міграцію.

Як повідомляв УНІАН, Л.ХОДОС була призначена заступником міністра фінансів України 19 грудня 2007 року. 19 березня 2008 року Кабінет Міністрів звільнив її з цієї посади за власним бажанням.