Київ. 24 березня. УНІАН. Голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування обставин порушення Конституції та законів України, прийняття протиправних рішень посадовими особами Київської міської ради та її виконавчого органу Микола ТОМЕНКО критикує органи прокуратури за незадовільну роботу в сфері розслідування обставин зловживань з боку київської влади.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

М.ТОМЕНКО наголосив, що за даними прокуратури Києва, яка проводила перевірки впродовж 2006-2008 років щодо додержання законодавства у сфері земельних відносин, було внесено 229 документів прокурорського реагування. З них, зазначив депутат, 45 протестів (27 протестів на рішення Київської міської ради попереднього скликання та 18 протестів на рішення Київради п’ятого скликання), 18 подань, 7 приписів та 80 позовів.

Крім того, проведеними перевірками встановлені факти надання КМДА дозвільних документів на забудову центральної зони міста Києва об’єктами, що перевищують встановлені обмеження висотності. М.ТОМЕНКО також наголосив, що виявлено непоодинокі факти, коли за відсутності дієвого та ефективного контролю з боку місцевих органів охорони культурної спадщини власники чи користувачі пам’яток незаконно перетворюють або знищують їх з метою будівництва на звільненому місці комерційних і житлових будівель.

За словами М.ТОМЕНКА, на протести щодо рішень київської влади, які винесені прокуратурою, ніхто належним чином не реагує. “Згідно з чинним законодавством, якщо прокуратура винесла протест і якщо протягом 10 днів немає реакції, вона виносить повторний протест і торпедує необхідність його виконання”, - сказав М.ТОМЕНКО. Він наголосив, що всі ці протести або просто ігноруються, або деякі з них відхилені під час засідання Київської міської держадміністрації.

“А що у нас Генеральна прокуратура робить? Нічого не робить”, - зазначив голова ТСК. За словами М.ТОМЕНКА, ті матеріали які потрапляють до Генеральної прокуратури, там же навічно і залишаються. “Ми домовилися на слідчій комісії, що ми не тільки вивчимо паперові матеріали, але й послухаємо представників Генеральної прокуратури і київської прокуратури, що їм заважає оці протести, позови, оскарження і кримінальні справи довести до кінця”, - наголосив він.