Київ. 19 березня. УНІАН. В Україні з`явилося перше авторське вино - «Вина Гулієвих». Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН директор асоціації СОВАТ (Союз оптовиків і виробників алкоголю і тютюну) Володимир ДЕМЧАК.

«Вектор у розвитку українського виноробства змінився на інтеграцію в світове виноробство», - сказав В.ДЕМЧАК, зазначивши, що в Україні відбувається модернізація виробництва вин, це виробництво починає розвиватися за європейськими принципами, про що свідчить поява на українському ринку перших локальних авторських вин - ТМ «Вина Гулієвих».

Відео дня

Автор вин Роберт ГУЛІЄВ повідомив, що підготовка до виходу нового продукту почалася 8 років тому із закладки елітних виноградників. На сьогодні площі під чистосортними виноградниками становлять 750 га. Крім того, компанія побудувала завод із переробки винограду потужністю 5 тис. тонн винограду за сезон.

За словами Р.ГУЛІЄВА, компанія планує продавати 15 тис. дал вина на рік, а решту виноматеріалів реалізовуватиме українським виробникам вина. Наголошується, що вина ТМ «Вина Гулієвих» будуть представлені у вищому ціновому сегменті, в роздріб вартість 1 пляшки становитиме від 70 до 80 грн. Реалізовуватися продукція буде через ХоРеКу (кабаре, бари, ресторани) й магазини VIP-класу, а також магазини самообслуговування. На сьогодні компанія не має наміру поставляти свою продукцію на зовнішні ринки, зазначивши, що для неї цікавий український ринок.

«Сегмент авторських вин в Україні практично порожній», - зазначив Р.ГУЛІЄВ, додавши при цьому, що в Україні росте культура споживання.

Крім того, восени 2009 року компанія має намір вивести на український ринок селективні (ординарні вина) під ТМ «Вина Гулієвих». «Наш наступний крок - селективні вина за демократичними цінами», - зазначив Р.ГУЛІЄВ.

Р.ГУЛІЄВ не зміг спрогнозувати обсяг продажу й попит на новий продукт, зазначивши, що в компанії є можливість у майбутньому збільшувати площі виноградників до 1 тис. га й нарощувати потужності заводу із переробки вина до 10 тис. тонн винограду за сезон.

Довідка УНІАН. ЗАТ «Винтрест» створено в Одесі в 2006 році. Компанія володіє 750 га виноградників у Одеському регіоні й виноробним заводом. Виробляє продукцію під ТМ «Вина Гулієвих».