19.03.2008 р.

18 березня партія „Велика Україна” презентувала у Львові благодійну виставу „Дивовижна історія”. Постановка музичної казки за мотивами твору Ганса Христіана Андерсена відбулася в Палаці культури ім. Хоткевича.

Відео дня

Вистава проходила в рамках благодійної акції „Українське слово – українській дитині!”, яку організувала партія „Велика Україна”. Акція передбачає збір україномовної дитячої літератури (казок, художніх, науково-пізнавальних книг тощо) для школярів Луганська і Сімферополя. Ця імпреза була спробою віддячити дітям Львова, які перейнялися ідеєю познайомити учнів луганських і сімферопольських шкіл з красою і величчю українського Слова.

Власне вистава розпочалася о 15.00, але вже починаючи з другої години у холі ПК, яке носить ім’я славетного письменника Гната Хоткевича, учні кільканадцяти шкіл обласного центру вкладали до спеціальних скриньок книжки, які попрямують до дітлахів Луганська і Сімферополя.

Школярики Львова не звертали увагу на присутність телевізійних і фотокореспондентів, а просто щиросердечно передавали принесені з домашніх бібліотек книжечки, призначені для однолітків з інших регіонів України.

Перед початком вистави керівник соціальних програм партії „Велика Україна” Олена Чабак зі сцени театру висловила подяку Львову від партії „Велика Україна” за активну участь у підтримці проекту „Українське слово – українській дитині!”. 

Львів став другим після Києва містом, де презентовано виставу „Дивовижна історія” у виконанні акторів театру партії „Велика Україна”. Відзначимо, що у столиці вистава про маленьку дівчинку-сироту не залишила глядачів байдужими: у багатьох під час перегляду на очах бриніли сльози. Спершу від співчуття і переживань за долю головної героїні, яка втратила маму і найдужче у житті прагне знову опинитися поряд з ненькою, а наприкінці – від радості за героїню і за те, що вона знайшла нову сім’ю.

У Західній столиці України реакція залу була не менш емоційною. Більше шестисот дітлахів емоційно реагували на перипетії фабули постановки, а після закінчення вистави бурхливими оплесками подякували акторам за емоційну гру.

Нагадуємо, що львів’яни мають змогу долучитися до благородної справи збору україномовної дитячої літератури для школяриків Луганська та Сімферополя. Ідею проведення благодійної акції вже підтримали бізнесмени, книговидавці Львова. У книгарні «Глобус», що на площі Галицькій, встановлені спеціальні скриньки, в яких збиратиметься дитяча україномовна література (казки, художня, науково-пізнавальна тощо) для дітлахів з Луганська та Сімферополя. Книжки також можна приносити в офіс Львівської Крайової організації партії «Велика Україна» (проспект Свободи, 37 офіс 16) з 10 до 17 години.

Інформаційними партнерами акції „Українське слово – українській дитині” є газета „Ратуша” і радіостанція „ЕКО-FM”.

Львівська крайова організація

політичної партії «Велика Україна»

Тел/факс.: 297-09-18

e-mail: Velyka_Ukrajina@ukr.net

www.velikaukraina.org.ua

Для працівників ЗМІ

контактний телефон

8 067 9865602