Київ. 12 березня. УНІАН. Шведська компанія Q-Matic цього року планує встановити системи управління чергами в низці банків і приватних клінік України.

Про це повідомив виконавчий директор компанії Qport (дистриб`ютор Q-Matic в Україні) Денис ПОТАПОВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

«Близько шести великих банків заявили про бажання встановити такі системи, а також деякі приватні клініки», - зазначив він.

За даними Д.ПОТАПОВА, в Україні такі системи встановлено тільки в деяких посольствах, і загалом їх близько десяти в Україні.

Цього року компанія розраховує в кілька разів збільшити присутність цього продукту в Україні. «Ми плануємо встановити щонайменше близько 100 систем протягом року», - зазначив Д.ПОТАПОВ.

За його словами, перші інсталяції цих систем буде здійснено в Києві протягом місяця.

Як повідомив Д.ПОТАПОВ, Q-Matic вийшла на ринок України через дистриб`ютора Qport торік, і весь цей час відбувалася підготовка до широкого впровадження таких систем в Україні.

За даними Д.ПОТАПОВА, впровадження таких систем збільшує прибутковість на 3-5%, система окуповується протягом 6 місяців, залежно від галузі, де вона встановлена.

«Системи електронного управління дають змогу впорядкувати черги, що зручно для відвідувачів. Крім того, вони дають змогу менеджменту компаній одержувати статистичні дані, на основі яких можна приймати рішення про необхідність збільшення або зменшення персоналу, зміну обслуговування», - зазначив він. За його словами, такі системи є могутнім інструментом для вирішення маркетингових завдань і для оптимізації витрат.

Як повідомив директор з продажу компанії Q-Matic AB Томас САРЕЙКО, у найближчих сусідів України, зокрема, Росії, Білорусі, Грузії, ці системи вже активно використовують, водночас Росія є одним з найбільших потенційних ринків для компанії.

За його даними, насамперед системи інтелектуального електронного управління чергами використовує фінансовий сектор, потім - державний, а також медицина. Він також повідомив, що Q-Matic посідає 60% світового ринку в цій галузі.

Як зазначив Д.ПОТАПОВ, Qport також планує виходити на бюджетні, державні організації з цими системами, це стосується мерій, податкових органів тощо.

Довідка УНІАН. Системи управління потоками клієнтів Q-Matic застосовують у всьому світі в банках, посольствах, медичних установах, в торгових закладах, транспортних терміналах, поштових відділеннях, переговорних пунктах і ін.

Шведська компанія Q-Matic - світовий лідер у сфері систем електронного управління чергами, представлена в 80 країнах світу.