Київ. 12 березня. УНІАН. Киянам запропонують розміщати у своїх оселях гостей Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це повідомив віце-президент Асоціації спортивного туризму України Євгеній САМАРЦЕВ на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, у рамках XIV Міжнародної виставки UІTT 2008 "Україна - Подорожі та Туризм", яка проходитиме 26-28 березня у Києві, Радою по туризму і курортах буде презентовано Дорожню карту підготовки туристичної сфери до Євро-2012.

Відео дня

Є.САМАРЦЕВ зауважив, що туристична індустрія має також готуватись до чемпіонату.

Дорожня карта передбачає декілька напрямків цієї роботи. Серед іншого, планується провести інвентаризацію реально існуючого потенціалу міст, які прийматимуть Євро-2012, щодо розміщення гостей.

Є.САМАРЦЕВ навів приклад Києву: за розрахунками деяких експертів, у день проведення фінального матчу чемпіонату у місті не вистачатиме до 200 тисяч місць.

При цьому він зауважив, що будувати нові готелі на один такий день ніхто не буде, тому сьогодні проводиться анкетування киян щодо готовності надати на платній основі свої квартири або кімнати для гостей чемпіонату.

Крім того, Дорожня карта передбачатиме інформування туристів – гостей чемпіонату про туристичні маршрути України, а також окремий напрямок, який втілюватиметься спільно з Польщею, – навчання фахівців готельного бізнесу. Є.САМАРЦЕВ нагадав, що до Євро-2012 має бути побудовано понад 200 готелів в Україні.

У ході прес-конференції, керівник Державної служби туризму і курортів України Анатолій ПАХЛЯ наголосив, що для побудови нових готелів потрібно буде залучити 26 млрд. грн.. інвестицій, і цьому напрямку буде приділено також велику увагу.

Зокрема, Є.САМАРЦЕВ зауважив, що необхідно створити пільгові умови для бізнесу, який візьметься будувати готелі, у тому числі необхідно максимально спростити процедури погодження, необхідні для будівництва.

А.ПАХЛЯ також повідомив, що на виставці "Україна - Подорожі та Туризм" будуть окремі стенди туристичних можливостей міст, які прийматимуть чемпіонат.