Київ. 5 березня. УНІАН. Парламентська тимчасова слідча комісія з розслідування дій харківської міської влади буде створена, незважаючи на всі протидії.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив народний депутат із фракції Блоку Юлії Тимошенко Олександр ФЕЛЬДМАН.

За його словами, «сьогодні в Харкові відбувається правове беззаконня».

Відео дня

При цьому депутат навів цілу низку прикладів, які свідчать про незаконні дії харківської влади на чолі з мером міста Михайлом ДОБКІНИМ і секретарем міськради Геннадієм КЕРНЕСОМ.

О.ФЕЛЬДМАН зазначив, що зараз у Харкові на зміну законному продажу землі прийшли «неузгоджені, незаконні земельні аукціони». Також звичайною практикою для керівників Харкова став продаж пам`яток архітектури, що суворо заборонено законами, додав він.

О.ФЕЛЬДМАН продемонстрував список фірм-«одноденок», через які міськрада проводить приватизацію різних об`єктів. Окрім цього, зазначив депутат, активно розпродається майно Міністерства внутрішніх справ, оборонних відомств.

На думку О.ФЕЛЬДМАНА, міська влада сподівається на те, що парламентська слідча комісія так і не буде створена. Проте він стверджує, що це обов`язково відбудеться, «не цього четверга, так наступного вівторка, нікуди це питання не подінеться».

За словами О.ФЕЛЬДМАНА, харківські чиновники навіть намагаються вийти на його однопартійців з БЮТ із проханнями блокувати розгляд цього питання, роблять все можливе, щоб цього не відбулося.

О.ФЕЛЬДМАН також зазначив, що розраховує на створення не тільки парламентської комісії, а також подібної урядової комісії. Він додав, що планує провести переговори на цю тему з прем`єр-міністром Юлією ТИМОШЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, Комітет з питань регламенту, депутатської етики і забезпечення діяльності Верховної Ради рекомендував парламенту створити Тимчасову слідчу комісію ВР з розслідування фактів порушення Конституції, законів України міським головою Харкова Михайлом ДОБКІНИМ і секретарем Харківської міськради Геннадієм КЕРНЕСОМ у системі тарифних, майнових, земельних, бюджетних і фінансових відносин при виконання ними своїх службових обов`язків.

Згідно з відповідним проектом постанови, головою ТСК пропонується обрати народного депутата Олега ЛЯШКА (фракція БЮТ), його заступником - Василя ГРИЦАКА (фракція Партії регіонів).