Київ. 3 березня. УНІАН. Адвокат бізнесмена Бориса ПЕНЧУКА Олександр ДАНИЛЮК заявляє про поновлення тиску на його підзахисного з боку правоохоронних органів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Він зазначив, що справа Б.ПЕНЧУКА залишається “надзвичайно політизованою”. За словами О.ДАНИЛЮКА, 27 лютого в офісі партії “Пора” з’явились співробітники Управління з боротьби з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ, які, як сказав адвокат, не продемонструвавши жодних документів, заявили, що мають доправити Б.ПЕНЧУКА до слідчого управління Генеральної прокуратури. Адвокат зазначив, що оскільки Б.ПЕНЧУКА на той момент в офісі не було, то співробітники міліції змушені були поїхати ні з чим.

Відео дня

О.ДАНИЛЮК підкреслив, що жодних підстав для примусового доправлення Б.ПЕНЧУКА в слідчий відділ немає. Він поінформував, що його підзахисний завжди з’являвся і продовжує з’являтися на вимогу прокуратури до слідчого, у слідства є усі необхідні контакти Б.ПЕНЧУКА і переговорити з ним особисто та з’ясувати усі необхідні обставини справи не становить жодних проблем.

Адвокат заявив, що таке “пожвавлення” з боку Генпрокуратури носить виключно політичне забарвлення. На його думку, таким чином керівництво прокуратури намагається попередити чинного міністра внутрішніх справ про необхідність виконувати певні взяті на себе політичні зобов’язання. “Те, що відбувається, носить характер нагадування ЛУЦЕНКУ про певні домовленості”, – сказав О.ДАНИЛЮК. Він нагадав, що минулої середи, 27 лютого, Ю.ЛУЦЕНКО заявив, що йому не подобається ініціатива глави Секретаріату Президента Віктора БАЛОГИ щодо створення нової політичної сили, що, на думку адвоката, непрямо демонструє небажання Ю.ЛУЦЕНКА підтримувати можливу “широку” коаліцію, про що, ймовірно, домовилось оточення Президента та Партія регіонів. А вже у четвер, зазначив О.ДАНИЛЮК, в офісі “Пори” на вимогу Генпрокуратури, керівництво якої Б.ПЕНЧУК підозрює у зв’язках з Партією регіонів, з’явились представники правоохоронних органів.

Як повідомляв УНІАН, раніше Генпрокурор Олександр МЕДВЕДЬКО підтвердив, що прокуратура продовжує розслідування справи щодо колишнього акціонера донецького торгового центру "Білий лебідь" Б.ПЕНЧУКА.

30 жовтня 2007 року бізнесмен Б.ПЕНЧУК на прес-конференції в УНІАН звинуватив Ю.ЛУЦЕНКА в тому, що той використовував його у своїх політичних цілях у справі Б.КОЛЕСНІКОВА.

Б.ПЕНЧУК наголосив, що вирішив зробити цю заяву лише тому, що Ю.ЛУЦЕНКО знову претендує на керівництво силовими структурами. Він упевнений, що Ю.ЛУЦЕНКО «розгорне репресії в країні».

Коментуючи цю заяву, Ю.ЛУЦЕНКО висловив переконання, що Б.ПЕНЧУКА може бути притягнуто до кримінальної відповідальності за надання неправдивих свідчень.