Київ. 28 лютого. УНІАН. Президент України в 1991-1994 роках Леонід КРАВЧУК ініціює створення в Україні Ради старійшин.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Л.КРАВЧУК повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Відразу після юридичної реєстрації нашої організації Рада старійшин звернеться до Президента, до уряду, до Верховної Ради із своїми пропозиціями, проінформуємо їх про створення такої організації», - сказав Л.КРАВЧУК.

Відео дня

За його словами, до складу оргкомітету по створенню Ради старійшин увійшли Валерій ПУСТОВОЙТЕНКО (прем`єр-міністр України у 1997-1999 рр.), Володимир ГОРБУЛІН (секретар Ради національної безпеки і оборони при Президенті України у 1994-1999 рр., в.о. Секретаря РНБО при Президенті України у 2006 р.), Сергій КОМІСАРЕНКО (віце-прем`єр-міністр України у 1990-1992 рр., Посол України у Великобританії у 1992-1998 рр.), Євген МАРЧУК (прем`єр-міністр України у 1995-1996 рр.), Вітольд ФОКІН (прем`єр-міністр України у 1991-1992 рр.).

У свою чергу Є.МАРЧУК додав, що Рада старійшин має намір аналізувати дії і рішення усіх гілок влади. «Можна уникнути помилок і запізнення з ухваленням рішення. У нас є моральне право говорити владі, що потрібно робити і в чому вона помиляється», - відзначив він.

За словами В.ФОКІНА, Рада старійшин буде чесною і неупередженою в оцінці діяльності усіх гілок влади. «Засновники цієї Ради – люди, які мають досвід роботи у всіх рівнях влади. Кожен з нас був на верхівці влади, і ми позбавлені амбіцій повернутися у владу, тому ми будемо об`єктивні», - заявив прем`єр-міністр України у 1991-1992 рр.

Водночас В.ПУСТОВОЙТЕНКО підкреслив, що Рада старійшин не має наміру займати опозиційні позиції. «Ми працюватимемо об`єктивно, і ми маємо право сказати все, що ми думаємо», - сказав він.

«Ця громадська організація допомагатиме зміцнювати інститути держави, громадянського суспільства», - підкреслив, у свою чергу, С.КОМІСАРЕНКО.

[ назад ]