Київ. 27 лютого. УНІАН. Депутат Одеської міськради Олексій ГОНЧАРЕНКО (Партія регіонів) звернувся сьогодні до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом до Кабінету міністрів України про скасування розпорядження уряду від 11 лютого 2008 року, яким були затверджені умови приватизації ВАТ «Одеський припортовий завод».

Про це він сьогодні повідомив на прес-конференції в УНІАН.

За словами О.ГОНЧАРЕНКА, рішення уряду про приватизацію ОПЗ порушує гарантовані Конституцією права територіальної громади Одеси на безпечне для життя і здоров`я навколишнє середовище, не відповідає законам про приватизацію держмайна і про екологічний аудит.

Відео дня

Депутат зазначив, що згідно із законом про екологічний аудит при приватизації певного переліку об`єктів, що відносяться до небезпечних, до якого входить і ОПЗ, має проводитися обов`язковий екологічний аудит підприємства, який в даному разі відсутній.

Як повідомляв УНІАН, 11 лютого Кабмін розпорядженням № 261-р затвердив умови проведення конкурсу з продажу акцій ВАТ “Одеський припортовий завод”.

Фонд держмайна України 20 лютого оголосив конкурс з використанням відкритої пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу 99,52% пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

Стартова ціна пакета, що виставляється на конкурс, - 3 млрд. грн. Конкурс відбудеться через 75 днів після публікації оголошення.