Київ. 27 лютого. УНІАН. Експерти вважають прем`єр-міністра Юлію ТИМОШЕНКО найбільш прийнятною кандидатурою для формування позитивного міжнародного іміджу України.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили керівники Агентства моделювання ситуацій Віталій БАЛА і Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ.

Зокрема, за словами В.БАЛИ, останнім часом експерти АМС змушені констатувати, що питання комунікації інститутів влади, їхня боротьба за повноваження в розпал політичної боротьби не тільки не покращують зовнішній імідж України, але й закладають передумови для серйозних економічних втрат.

Відео дня

«Ситуація, що склалася на газовому ринку, коли уряд публічно спробували «випороти» чиновники Секретаріату Президента, намагаючись не допустити результативної участі прем`єра в переформатуванні схем поставок газу, є просто неприпустимою й загрозливою для національної безпеки України», – сказав В.БАЛА.

На його думку, такі методи політичної комунікації не можуть зрозуміти іноземні партнери України. «Для них незрозуміло, чому підлеглі демократично обраного Президента ЮЩЕНКА дозволяють собі відкрито лобіювати сумнівні з погляду законності схеми, при цьому використовуючи авторитет свого патрона для боротьби з прем`єр-міністром ТИМОШЕНКО», – зазначив експерт.

Виходячи з реалій, вважає він, саме Президент повинен був би очолити процес формування позитивного іміджу України. «Проте сьогодні Захід усе більш активно прислухається до конкретних пропозицій ТИМОШЕНКО, ніж до відверто доповнених чиновниками СП, обширних обіцянок ЮЩЕНКА», – сказав В.БАЛА.

У свою чергу, О.ГОЛОБУЦКИЙ заявив, що Ю.ТИМОШЕНКО – найбільш яскравий український політик, яка «довела свій PR-потенціал як у владі, так і в опозиції".

За його словами, саме Ю.ТИМОШЕНКО запропонувала суспільству той варіант комунікації, який був украй позитивно сприйнятий усіма верствами населення. «Дії ТИМОШЕНКО щодо виплат компенсацій по Ощадбанку, загального підвищення соціальних стандартів, справедливого перерозподілу власності, наведення ладу на газовому ринку сприймаються з великим ентузіазмом як у Львові, так і на Донбасі», – додав він.