Київ. 27 лютого. УНІАН. Всеукраїнська суспільно-політична газета «Вечерние вести» оскаржилась в Апеляційному суді міста Києва рішення Печерського районного суду столиці, за яким видання зобов’язане спростувати інформацію про народного депутата України Ганну ГЕРМАН (фракція Партії регіонів).

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив шеф-редактор цієї газети Ігор ТКАЛЕНКО.

Він зазначив, що рішенням Печерського райсуду міста Києва від 18 грудня 2007 року було задоволено позов Г.ГЕРМАН до товариства з обмеженою відповідальністю «Інститут економічних реформ» (цей інститут разом з газетою входять в єдиний холдинг – УНІАН), І.ТКАЛЕНКА про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди.

Відео дня

Суд визнав такими, що не відповідають дійсності та принижують честь, гідність і ділову репутацію, інформацію щодо Г.ГЕРМАН в газеті «Вечерние вести» у статті «Как я стал жертвой демагогов». Суд зобов’язав спростувати її та стягнути з газети на користь Г.ГЕРМАН 100 тис. грн.

І.ТКАЛЕНКО повідомив, що у статті йдеться про оціночні судження, а не про фактичні дані.

За його словами, тому це не може розглядатися в суді, оскільки повністю порушуються засади демократичного суспільства.

У свою чергу, як повідомила на прес-конференції юридичний консультант газети «Вечерние вести» Галина СОВЕНКО, видання готове пройти всі судові інстанції, і в разі нескасування рішення Печерського суду буде «змушене звернутися до Європейського суду з прав людини».

І.ТКАЛЕНКО зазначив, що завтра має відбутися судове засідання з розгляду апеляційної скарги у цій справі.

Він також повідомив, що видав книжку «Анна ГЕРМАН против ВВ. Хроника одного оскорбления». Книга вийшла накладом 2 тис. примірників, у ній описані події, пов’язаних із цим судовим процесом.

Довідка УНІАН. Позов «Про захист честі, гідності, ділової репутації і відшкодування моральної шкоди» Г.ГЕРМАН подала у зв`язку з публікацією в газеті «Вечерние вести» статті «Как я стал жертвой демагогов» (від 22 травня 2007 року №077 (1776)).

Г.ГЕРМАН заявляла, що підставою для її позову до шеф-редактора Ігоря ТКАЛЕНКА стали його твердження, що депутат одержала квартиру за державний рахунок. Водночас, Г.ГЕРМАН наполягає, що, ставши депутатом, вона відмовилась від усіх пільг народного депутата, зокрема й від квартири.