Київ. 22 лютого. УНІАН. На сьогоднішній день 175 українських спортсменів у 21 виді спорту виконали нормативи допуску до участі в Олімпійських Іграх 2008 року в Пекіні.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій ПАВЛЕНКО.

При цьому, за словами міністра, фахівці прогнозують здобуття ще 40-50 ліцензій на участь в Олімпіаді. Щодо виступу на самих Іграх, то міністр повідомив, що експерти у галузі спорту припускають, що українці можуть претендувати на завоювання 13 медалей, з яких 1-2 будуть золотими.

Відео дня

Ю.ПАВЛЕНКО нагадав, що до початку Олімпійських Ігор залишилось 168 днів, тому підготовка до них вийшла на “фінішну пряму”. Міністр зазначив, що роботи тривають у відповідності до плану, хоча певні труднощі все ж таки виникають.

У свою чергу президент Національного олімпійського комітету Сергій БУБКА повідомив, що на початку року через особливості бюджетних процесів в державі міністерство не могло розпочати фінансування і тому, щоб не зривати підготовку, НОК зі своїх коштів надав необхідну допомогу федераціям.

С.БУБКА розповів, що вже завершуються перемовини та майже затверджені ескізи спортивної та цивільної парадної форми, яку вироблять та нададуть спортсменам спонсори НОКу. Також вже визначено місця проживання української збірної в Олімпійському селищі, вирішено питання авіаперевезення української делегації до Китаю та питання транспортного забезпечення під час Ігор.

Як відомо, цьогорічні літні Олімпійські Ігри відбудуться в Пекіні (Китай) з 8 до 24 серпня.