Київ. 21 лютого. УНІАН. Професор міжнародного університету “Україна” Василь БАЗІВ вважає, що на Бухарестському саміті НАТО, що відбудеться у квітні, Україна має шанс зробити прорив у євроатлантичній інтеграції.

Про це він повідомив на прес-конференції в УНІАН.

В.БАЗІВ зазначив, що є переконаним прихильником інтеграції України в євроатлантичні структури. На його думку, результати останніх трьох виборів – 2004, 2006 і 2007 років – чітко продемонстрували, що українці підтримують ті політичні сили, які виступають за вступ України до НАТО та ЄС. “Це і було своєрідним референдумом”, – сказав В.БАЗІВ.

Відео дня

На думку професора, зараз саме питання приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО є надзвичайно актуальним. За важливістю він порівнює квітень нинішнього року з серпнем 1991 року, коли Україна стала незалежною і отримала можливість самостійно формувати свої, зокрема, зовнішньополітичні пріоритети. За словами В.БАЗІВА, у разі успішного для України завершення Бухарестського саміту, наша держава отримає шанс здійснити прорив у т.зв. “золотий мільярд” людства і тим самим значно підвищити рівень життя своїх громадян.

[ назад ]