Київ. 20 лютого. УНІАН. «Укрзалізниця» в 2007 році зазнала збитків на 6,386 млн. грн. через випадки несанкціонованого втручання в роботу залізничного транспорту.

Про це повідомив начальник Головного управління безпеки руху і екології «Укрзалізниці» Михайло КОСТЮК сьогодні під час круглого столу в УНІАН щодо безпеки на залізничному транспорті.

«І це підрахунки дуже лояльні до тих несанкціонованих втручань, що відбулися», - зазначив він.

Відео дня

За його словами, з більшості випадків втручання в роботу залізниці відкрито кримінальні справи, і винні притягуються до відповідальності. Водночас, він повідомив, що «Укрзалізниці» відшкодовано лише 5% від цієї суми збитків.

«Несанкціоновані втручання в роботу залізничного транспорту на сьогодні вимірюються на рівні 14 тис. випадків на рік, і, на жаль, зберігається тенденція до їх збільшення», - сказав він.

За його даними, левова частка - близько 10 тис. - це випадки кидання сторонніх предметів у рухомий потяг, що є дуже небезпечним. Крім того, часті випадки крадіжок на залізничному транспорті, мінування поїздів і вокзалів (близько 50 випадків на рік) та інші порушення правил безпеки на залізничному транспорті.

«Кожне таке втручання - велике або мале - несе певну загрозу життю і здоров`ю людей», - наголосив М.КОСТЮК.