Київ. 19 лютого. УНІАН. Член фракції “Наша Україна - Народна самооборона”, голова Української народної партії Юрій КОСТЕНКО сподівається, що поект постанови членів НУ-НС про визнання зобов`язань колишнього Ощадбанку СРСР перед громадянами України боргом Російської Федерації підтримають не лише депутати коаліції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Я хотів би думати, що (за прийняття постанови - УНІАН) проголосують й інші депутати», - сказав Ю.КОСТЕНКО.

Відео дня

Проект документа обговорювався на Політраді блоку «Наша Україна – Народна самооборона», зазначив він. За словами Ю.КОСТЕНКА, більшістю було прийняте рішення винести це питання на раду коаліції.

Як повідомлялося, проект постанови “Про визнання зобов`язань колишнього Ощадного банку СРСР перед громадянами України боргом Російської Федерації” зареєстрований у парламенті народними депутатами, членами фракції НУ-НС Юрієм КОСТЕНКОМ, Ярославом ДЖОДЖИКОМ та Іваном ЗАЙЦЕМ.

Верховній Раді України пропонується прийняти постанову про визнання заборгованістю РФ зобов`язання колишнього Ощадного банку СРСР перед громадянами України в розмірі 84,3 млрд. крб., які станом на 1 січня 1991 року були закумульовані в Ощадному банку СРСР і є власністю громадян України.

Проектом постанови пропонується доручити Кабінету міністрів України протягом трьох місяців розглянути питання про погашення заборгованості Ощадбанку СРСР перед громадянами України за рахунок стягнення державного боргу Російської Федерації.

У записці пояснення до проекту постанови наголошується, що її прийняття зумовлене тим, що Російська Федерація проголосила себе повною правонаступницею колишнього СРСР в частині прийняття активів і боргів, а також тим, що не були здійснені заходи з розподілу активів і боргів колишнього СРСР між суб`єктами, що входили до його складу.