Київ. 18 лютого, УНІАН. Батьківські комітети ліцею № 208 та середньої школи №125 виступають проти рішення київської влади щодо будівництва будинку на спортивному майданчику та в зеленій зоні по вулиці Туманяна.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на прес-конференції в УНІАН народний депутат IV скликання, герой України, заслужений вчитель України Тамара ПРОШКУРАТОВА висловила переконання, що Київська міська рада вийшла за межі своїх повноважень, прийнявши 22 лютого 2007 року рішення “Про передачу у короткострокову оренду земельної ділянки дочірньому підприємству “Екстрім Плюс” для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку з об’єктами соціально-побутового та громадського призначення на вул. Ованеса Туманяна” в Дніпровському районі міста Києва”.

Вона зазначила, що до неї звернулися батьки дітей, які навчаються в фізико-математичному ліцеї № 208 та СШ №125 “з проханням допомогти відстояти спортивний майданчик, яким користуються учні обох шкіл”. За її словами, “рішення є не законне, оскільки більша частина цього спортивного майданчика віддана під забудову”, а законодавством України не можна землю шкіл віддавати в оренду.

Відео дня

Т.ПРОШКУРАТОВА наголосила, що під зверненням до міської влади підписалося 402 батьків. За її словами, зокрема, ліцей №208 побудовано в 1947 році, і перекриття в школі не є настільки міцним, щоб “витримати всі будівельні роботи, які можуть відбуватися”.

Т.ПРОШКУРАТОВА просить Президента України, прем’єр-міністра України, київську владу вирішити цю проблему і не допустити будівництва.

Як заявила у свою чергу на прес-конференції голова батьківського комітету ліцею №208 Вікторія КУЗЬМЕНКО, “неприпустимим є позбавлення дітей спортивного майданчика”. За її словами, в разі проведення будівельних робіт на цій території “стріла будівельного крану буде практично доходити до самої школи”. Вона наголосила, що “батьки в разі початку будівельних робіт ляжуть під колеса будівельної техніки”.

Голова батьківського комітету СШ №125 Тетяна ГЛАДУН звернула увагу, що не досить того, що дві школи і так ділять один спортивний майданчик, а тепер міська влада намагається їх і цього позбавити.

Т.ПРОШКУРАТОВА повідомила, що після того, як почала займатися цією проблемою, їй почали телефонувати на мобільний з погрозами. "Так, наступила я комусь на болюче місце, що вже по телефону відбуваються погрози, щоб я цим питанням не займалася”, - зазначила вона. За її словами, майже аналогічні залякування лунають і на адресу директорів шкіл.