Київ. 18 лютого. УНІАН. Національний реєстратор доменних імен - компанія Imena.UA стала першим українським реєстратором, акредитованим міжнародною корпорацією з розподілу доменів ICANN, і одержала право безпосередньо працювати з регістрами .com, .net, .org.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив президент компанії Imena.UA Олександр ОЛЬШАНСЬКИЙ.

На його думку, поява в Україні міжнародного реєстратора доменних імен свідчить про зростаючу інтеграцію українського бізнесу в світову економіку.

Відео дня

Для рядових користувачів Інтернету це означає можливість реєструвати доменні імена за мінімальною ціною з максимальним рівнем юридичних гарантій. «Акредитація ICANN є фактом міжнародного визнання стабільності роботи реєстратора і його високої ринкової репутації. Це складна багатостадійна процедура, яка в середньому займає близько двох років і передбачає надання страхового депозиту в розмірі 1 млн. дол. як своєрідна страховка ICANN на випадок, якщо з реєстратором щось станеться», - відзначив О.ОЛЬШАНСЬКИЙ.

Він наголосив, що в результаті акредитації компанія сподівається одержати доступ до кращого міжнародного досвіду в цій сфері, що сприятиме «наведенню порядку на українському ринку, який недостатньо структурований».

Акредитація, за словами президента компанії, також дасть змогу реєстратору спростити процедуру виходу компанії на міжнародні ринки, серед яких найпривабливішими для Imena.UA є ринки Росії і Китаю.

Довідка УНІАН. Компанія IMENA.ua працює на ринку інтернет-послуг з 2000 року. Основними напрямами діяльності є: реєстрація доменних імен для компаній, організацій і приватних осіб у всіх існуючих у світі доменних зонах; реєстрація українських доменів верхнього рівня .ua (за наявності у замовника зареєстрованої торгової марки); реєстрація нових торгових марок у Патентному бюро України за дорученням замовника; надання послуг веб-хостингу.

Компанія займає 25% ринку доменних реєстраторів України.