Київ. 15 лютого, УНІАН. Інвестори будівництва на вулиці Лаврухіна 5 і 6 у Києві готові оголосити голодування, якщо влада не дотримає своїх обіцянок.

Про це заявила на прес-конференції в УНІАН один із інвесторів Світлана МАРЦЕНЮК.

За її словами, сьогодні мав розпочатися безстроковий мітинг з оголошенням голодування. Вона підкреслила, що оскільки вдалося досягти домовленостей з керівництвом Києва, то від цієї акції поки що вирішили відмовитись.

Відео дня

Інший інвестор Ганна ДЕЙНЕКО зазначила, що замовником і гарантом будівництва двох багатоквартирних будинків “Троєщинські Липки” ще в 2003 році виступила Деснянська районна адміністрація. За її словами, у жовтні 2004 року вона уклала договір на інвестування будівництва з підрядником – ТОВ “Смартех-системз”. Г.ДЕЙНЕКО наголосила, що всі квартири в цих будинках “профінансовані інвесторами на 100%”. За її словами, даний будинок мав бути зданий в четвертому кварталі 2005 року, але з 2007 року будівництво заморожене, оскільки відсутні кошти у замовника. Вона повідомила, що районна влада та міська влада Києва вже більше двох років обіцяють допомогти у вирішенні питання, але нічого в цьому напрямку не зроблено.

Ще один інвестор Віктор КАШПУР зазначив, що 360 родин досі не можуть заселитися у свої квартири. Він повідомив, що вчора ввечері були завершені переговори з першим заступником голови Київської міської державної адміністрації Анатолієм ГОЛУБЧЕНКОМ і узгоджено перелік заходів щодо завершення будівництва цих двох житлових будинків. За його словами, йдеться про те, щоб в лютому-квітні створити “юридичну та фінансову платформу для заведення нової будівельної кампанії, а також знаходження законних схем до фінансування будівництва цих двох будинків”.

Голова Деснянської районної державної адміністрації Києва Юрій ЗАХАРИЧЕВ повідомив на прес-конференції, що інвестори не будуть доплачувати гроші. За його словами, міська влада запевнила, що виділить земельну ділянку, а також пообіцяла не претендувати в цьому будинку на квартири для міста, і за рахунок отриманих від цього коштів добудувати будинок. Він також зазначив, що для добудови цих будинків потрібно близько 62 мільйонів гривень.