Систему екологічного менеджменту ISO 14001:2004 впровадила компанія «Союз-Віктан». Відтепер усі бізнес-процеси в компанії будуються з урахуванням міжнародних екологічних стандартів, що гарантує не тільки чистоту напоїв, але і нешкідливість виробництва для навколишнього середовища. 

        

Слід зазначити, що ISO 14000 - серії міжнародних стандартів систем екологічного менеджменту на підприємствах і в компаніях - називають однією з найбільш значних міжнародних природоохоронних ініціатив.      

Відео дня

         Нагадаємо, що рішення про розробку ISO 14000 стало результатом переговорів за Всесвітньою торговою угодою в 1992 році. Система стандартів ISO 14000, на відміну від багатьох інших природоохоронних стандартів, орієнтована не на кількісні параметри (об`єм викидів, концентрації речовини і т.ін.). Основним предметом ISO 14000 є система екологічного менеджменту, або environmental management system (EMS) і, перш ніж запросити на підприємство аудиторів, керівництво компанії повинне розробити і запровадити в життя досить масштабний проект реконструкції виробництва.

          «Система екологічного менеджменту – це не одноразові заходи, спрямовані на поліпшення навколишнього середовища. Компанії, сертифіковані ISO 14000, беруть на себе зобов`язання щодня дотримуватися певних правил – це стосується виробничої бази, очисних фільтрів, пакувальних матеріалів, навчання персоналу і багатьох інших аспектів діяльності. Це гарантія чистого смаку наших горілок і нешкідливості виробництва», - говорить генеральний директор «Союз-Віктан» (Україна) Саймон Джекман. За словами пана Джекмана, в рамках системи екологічного менеджменту «Союз-Віктан» першим серед харчових підприємств упровадив систему раннього виявлення надзвичайної ситуації. Крім того, на заводі компанії вже встановлені оптимальні еколого-економічні режими роботи, а також мінімізовані викиди в атмосферу.

          Відзначимо, що сертифікація ISO 14000 є «добровільним» кроком. Всього кількість компаній, чий екоменеджмент відповідає вимогам ISO 14000, у світі складає сьогодні близько 50 тис. - це приблизно удесятеро менше, ніж кількість фірм, що мають міжнародний сертифікат управління якістю ISO 9000.

Довідка:

«Союз-Віктан» (Україна) - найбільший вітчизняний виробник алкогольних напоїв, українська частка групи компанії «Союз-Віктан».

Підприємство засноване в 1994 році на етапі формування українського алкогольного ринку. Основне виробництво зосереджене в Криму, на одному з найбільших в Європі алкогольних заводів, відкритому в 2000-му році. Компанія стала першим підприємством  в Україні, що впровадило міжнародний стандарт якості ISO 9001. А також єдиним підприємством, що працює у відповідності з міжнародним  стандартом безпеки харчової продукції ISO 22000:2005.

Основний бізнес компанії - виробництво і дистрибуція алкогольних напоїв. У асортименті горілки класичні і особливі ТМ «Союз-Віктан», «Medoff», «Мърная». Також у портфелі компанії коньяки ТМ «Коктебель», вина ТМ «Коктебель» і ТМ «Винодел», ігристі вина ТМ «Союз-Віктан», слабоалкогольні негазовані напої на основі натурального соку під ТМ «Longer».

Компанія володіє власною системою дистрибуції, яка гарантує  оригінальність напоїв і своєчасну доставку. Дистрибуційна мережа є однією з найбільших в Україні, налічуючи 29 філіалів, і безпосередньо співпрацює з торговельними точками, що забезпечують 95% національних продажів алкоголю.