Київ. 14 лютого. УНІАН. Державний комітет України у справах національностей та релігій ініціює удосконалення нормативно-правової бази регулювання етнонаціональних процесів та забезпечення прав національних меншин.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова комітету Олександр САГАН сьогодні на прес-конференції в УНІАН .

Він повідомив, що на сьогодні завершено роботу з доопрацювання і погодження проекту закону “Про Концепцію державної етнонаціональної політики України”, метою якого є визначення основних засад державної етнонаціональної політики України, напрями та механізми її реалізації. Наразі на розгляд Кабінету Міністрів передано проект Типового положення про управління (відділ) у справах національностей та релігій обласної, Севастопольської міської державних адміністрацій, ухвалення якого надасть можливість відновити у кожному регіоні ліквідовані свого часу підрозділи у справах національностей і забезпечити на місцях реалізацію держполітики у сфері міжнаціональних відносин.

Відео дня

За словами О.САГАНА, комітет також підтримав ініціативу Ради представників громадських об’єднань національних меншин щодо започаткування відзначення в Україні Дня національностей, яка знайшла практичне втілення у розробці відповідного проекту Указу Президента.