Київ. 11 лютого. УНІАН. Фракція БЮТ у Київській міській раді вимагає проведення 14 лютого пленарного засідання Київради з питань допомоги ошуканим інвесторам групи будівельних компаній «Еліта-Центр».

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявила голова фракції БЮТ у Київраді Тетяна МЕЛІХОВА.

“Якщо міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ не зможе вийти до цього часу з лікарняного, то засідання зобов`язаний провести (секретар Київради) Олесь ДОВГИЙ”, - зазначила Т.МЕЛІХОВА.

Відео дня

Вона додала: “Ми не братимемо участі в роботі мертвонароджених комісій Київради, які штучно затягують вирішення питань щодо допомоги інвесторам “Еліта-Центру”.

При цьому вона висловила надію, що “після закінчення протистояння у Верховній Раді України депутати зможуть прийняти законопроект про створення тимчасової слідчої комісії, яка займеться розслідуванням зловживань службовим становищем київською владою. Комісія ВР повинна, зокрема, вивчити й питання бездіяльності Київського міського голови у вирішенні питань “Еліта-Центру”, - підкреслила Т.МЕЛІХОВА.

Як повідомляв УНІАН, у Секретаріаті Президента буде створено робочу групу для контролю за вирішенням проблем із забезпечення житлом інвесторів «Еліта-Центру». Про це Президент України Віктор ЮЩЕНКО заявив 8 лютого під час зустрічі з інвесторами, яким завдано збитків у результаті діяльності групи будівельних компаній «Еліта-центр».

За словами В.ЮЩЕНКА, ця група діятиме в координації з відповідною комісією в Кабінеті міністрів, створеною за дорученням Президента.

Глава держави доручив Міністерству внутрішніх справ і Київській міськдержадміністрації скласти єдиний реєстр постраждалих від діяльності «Еліта-Центру». Причому в цей перелік повинні бути внесені люди, які безпосередньо постраждали від цієї афери.

КМДА також повинна провести інвентаризацію активів, що належать «Еліта-Центру», зокрема у вигляді недобудованих багатоквартирних будинків, земельних ділянок тощо. Надалі ці активи, зокрема, кошти від їх реалізації, буде використано для відшкодування збитків ошуканим громадянам.

Крім того, в рамках урядової комісії має бути створена робоча група за участю представників Міністерства юстиції, міністерств із питань житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та будівництва, економіки, фінансів, а також представників КМДА. Така робоча група займатиметься опрацьовуванням пропозицій щодо внесення змін до діючого законодавства України, що регулює житлове будівництво.