Київ. 8 лютого. УНІАН. «АероСвіт» планує в першому кварталі цього року підписати угоду про постачання 10 регіональних літаків «Ембраер» (Embraer) або «Бомбардьє» (Bombardier)

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив генеральний директор компанії Аарон МАЙБЕРГ.

«Ми на фінальній стадії підписання операції щодо літаків невеликої місткості, на 70-90 крісел. Сьогодні - фінішна пряма, залишилися два виробники – «Ембраер» і «Бомбардьє». І в цьому кварталі з одним із них ми підпишемо угоду на купівлю 10 літаків», - сказав він.

Відео дня

За словами А.МАЙБЕРГА, перші три літаки компанія одержить у 2009 р., решту – до середини 2011 р.

Щодо купівлі дальньомагістральних літаків він сказав, що таке угода найближчим часом укладатися не буде. «На сьогодні літаків, що випускаються, на ринку не вистачає, 2007 рік був піком розвитку цивільної авіації, все, що можна було купити - все було куплено», - сказав А.МАЙБЕРГ. За словами гендиректора, провідні виробники – «Боїнг» і «Ейрбас» - затримують постачання нових літаків. «Коли ми говоримо про дальньомагістральні літаки, доступні до купівлі, – це 2014-2016 рр.», - уточнив А.МАЙБЕРГ.

Як повідомляв УНІАН, влітку 2006 р. авіакомпанія "АероСвіт" направила найбільшим у світі виробникам авіатехніки Boeing і Airbus офіційний запит щодо постачання середньо- і дальньомагістральних літаків нового покоління. Це було складовою частиною плану стратегічного розвитку авіакомпанії до 2011 року і на подальший період.

18-19 грудня 2006 р. авіавиробники Boeing і Airbus надали авіакомпанії свої пропозиції.

Як найбільш перспективні средньомагістральні повітряні судна для комплектації флоту "АероСвіт" розглядає літаки сімейства Боїнг-737 Next-Generation і нові модифікації аеробусів лінійки А-320. Серед дальньомагістральних лайнерів – пропоновану компанією "Боїнг" лінію літаків В-787, а від концерну "Эйрбас" – літаки А-350. Раніше планувалося, що вже з 2008 р. почнеться поповнення флоту компанії средньомагістральними літаками нового покоління, до 2011 р. флот складуть 24 літаки. Дальньомагістральний флот почнуть поповнювати з 2010 р., у 2014 р. планується закінчити реновацію і мати 8 таких літаків.

У квітні 2007 р. керівний комітет авіакомпанії «АероСвіт – Українські авіалінії» з вибору постачальника повітряних судів для розширення і оновлення флоту визначив як переважну пропозицію корпорації Boeing з постачання средньомагістральних літаків нового покоління. Щодо дальньомагістральних суден рішення не ухвалене.