З 11 лютого на «5 каналі» стартує новий сезон. Серед змін – два нових ток-шоу, нові ведучі та яскравий дизайн, а також оновлення головного проекту каналу – програми «Час»

З понеділка, 11 лютого, «5 канал» зміниться. «Увесь спектр новин» на Першому інформаційному з`явиться у нових барвах. «При оновленні дизайну ми керувалися розширенням тематики програм каналу,» - каже арт-директор Олег Сидоренко. – «У житті не буває чіткого поділу на чорне і біле. Так і інформаційний канал не може бути категоричним, він відображає життя, а отже – і мільйони його відтінків. Ми задіяли весь спектр кольорів, щоб показати весь спектр новин та інформації».

У програмі каналу з`являться нові проекти, оновляться вже відомі глядачам передачі, а сама програмна сітка структурується. «Ми вибудували дві головні лінійки, - каже програмний директор «5 каналу» Людмила Міллєр. - Це серія ток-шоу власного виробництва, які виходять щодня о 19:15 та лінійка документальних проектів-розслідувань о 22:20, яка наповнена проектами від студій-продакшн та наших редакцій».

Відео дня

З новим сезоном «5 канал» розширює тематику праймових проектів власного виробництва. Так, 11 лютого в ефірі каналу відбудеться прем`єра нового соціального ток-шоу «Проти всіх», яке веде Христина Бондаренко, відома глядачам «П`ятого» з програми «Велика політика». Теми перших програм ток-шоу: «Нестандартне кохання», «Продукти з сюрпризами», «Квартирні афери», «Нетрадиційна медицина». Шоу виходитиме щопонеділка о 19:15 та щосуботи о 21:25.

«У цьому проекті я намагаюся розібратися в ситуації, у якій опинилися герої програми: чи то родина, яка знайшла мишу в купленому хлібі, ошукана власниця квартири чи скалічена своїм хлопцем через ревнощі дівчина. Я не підтримую жодної зі сторін конфлікту. Я – ні за кого, просто шукаю правди. Я – проти всіх», - каже Христина Бондаренко, ведуча програми.

«Соціальне ток-шоу – це нестандатний проект для «5 каналу», де глядачі звикли бачити програми, присвячені політиці або конфліктам людини зі владою чи з законом,» – каже Дарія Чепак, старт-продюсер «5 каналу». – «Нове ток-шоу виявляє проблеми нашого суспільства, те, з чим щодня зіштовхуються українці. І причини цих проблем, на жаль, не завжди лежать на поверхні, а часто криються в нашій психології та ментальності».

Ще один новий проект Першого інформаційного – аналітичний щоденник «Re:акція», який виходитиме щобудня о 19:15. Це – спільний проект «5 каналу», агенції УНІАН, холдингу «Главред-медіа» та радіо 106 FM. Він об`єднає студію «5 каналу» з ведучим та двома політичними опонентами із залою УНІАНу, з якої розмову політиків наживо коментуватимуть експерти та журналісти. Крім прямого ефіру на «5 каналі», проект транслюватиметься в інтернет-мережі, його цитати виходитимуть на радіо та в друкованих виданнях партнерів проекту як окремі матеріали.

Оновиться і знайоме глядачам народне ток-шоу «Майдан» з ведучим Павлом Кужеєвим. Нові декорації та змінений порядок дискусії не вплинуть на головне завдання програми – спілкування влади з народом на гострі теми тижня.

З новим сезоном у новому вигляді вийдуть головні проекти Першого інформаційного – підсумково-аналітичні програми «Час:важливо» та «Час:інтерв`ю». Їх вестимуть Святослав Цеголко та нове обличчя «п`ятого» - Лариса Губіна, відома глядачам з роботи на телеканалі «Інтер». О звичній глядачам 21:00 підсумок дня розпочинатиметься гостьовою студією з головними ньюзмейкерами країни в межах програми «Час інтерв`ю», і продовжиться програмою «Час важливо», яка підведе риску під головними подіями дня. Щонеділі о 21:00 Лідія Таран аналізуватиме тиждень у програмі «Час: підсумок тижня». Усі ці проекти готуватиме окрема редакція інформаційно-аналітичних програм.

Новини «5 каналу», як і раніше, виходитимуть щогодини. Їхню редакцію останнім часом доповнили два нових обличчя – Катерина Кельбус та Валерій Клименко. «Ще до старту нового сезону ми відмовилися від поділу «Часу новин» на блоки регіональних та міжнародних подій», - каже шеф-редактор новин Володимир Мжельський. - Тепер наш головний випуск – якісна картина подій дня, що виходитиме о 20:30 - перед програмою «Час:Інтерв`ю».

Лінійку документальних проектів – журналістських розслідувань, що виходитимуть на «5 каналі» щодня о 22:20, розпочинатиме щопонеділка нова програма «Народний контроль». «Цією програмою ми відроджуємо ідею Народного контролю – міцної наглядової та каральної ревізійної структури минулого,» - каже автор та ведуча проекту Олена Кочкіна, - «Рейдерство, корупція, скандальні афери, силові захоплення, резонансні вбивства, напади на журналістів – в центрі уваги нашої програми».

Тижневу серію документальних розслідувань у неділю завершуватиме програма «Велика політика» власного виробництва «5 каналу».

Крім цього, продовжується робота над новими авторськими проектами власного виробництва «5 каналу», які можна буде побачити протягом року в ефірі каналу.