Київ. 29 січня. УНІАН. ТОВ «Інцукорпром-К», великий виробник цукру (Одеська область), у 2007 році майже вдвічі скоротило виробництво цукру - до 33 тис. тонн проти понад 70 тис. тонн, вироблених у 2006 році.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН президент «Інцукорпром-К» Дмитро БАРИНОВ.

За словами фінансового директора «Інцукорпром-К» Алли МАКУХІНОЇ, таке різке зниження виробництва цукру пов`язане з погодними умовами, що склалися минулого року в Одеській області, коли через засуху загинуло більше половини власних посівів цукрових буряків компанії.

Відео дня

Як сказав Д.БАРИНОВ, фінансові показники роботи компанії за 2007 рік «зводяться». При цьому він зазначив, що за рахунок торгівлі цукром, надання інших послуг прибуток компанії в 2007 році "навіть покращився" порівняно з 2006 роком, не зважаючи на зниження обсягів виробництва.

«Чорноморська цукрова компанія» (Одеська область), великий виробник цукру (раніше "Інцукорпром-К"), до 2011 року має намір удвічі збільшити потужності з виробництва цукру своїх цукрових заводів.

За  інформацією Д.БАРИНОВА, до 2011 року компанія має намір довести виробництво цукру на власних (трьох - УНІАН) заводах до 150 тис. тонн, а переробку цукрового буряка - до 1 млн. тонн. При цьому компанія планує до 60-70% сировини вирощувати на власних посівних площах, для чого планується збільшувати площі оброблюваних сільгоспземель. Крім того, компанія має намір інвестувати кошти в модернізацію цукрових заводів.

У планах компанії щодо збільшення потужностей - до 2011 року інвестувати в кожен завод близько 5-6 млн. дол. Планується, що в 2009 році переробка цукрового буряка має становити 4,5 тис. тонн на добу по кожному заводу (на сьогодні близько 3 тис. тонн - УНІАН), а до 2011 року - 6 тис. тонн цукрового буряка на добу по кожному заводу. Таким чином, у результаті модернізації переробні потужності кожного заводу становитимуть близько 330-340 тис. тонн.

Крім того, як повідомив Д.БАРИНОВ, цього року компанія розраховує переробити близько 550 тис. тонн цукрового буряка, з якого близько 100 тис. тонн становитиме власна сировина, і виробити близько 63 тис. тонн цукру.

Довідка УНІАН. ТОВ «Чорноморська цукрова компанія» є компанією агропромислового холдингу, створеного на базі керуючої компанії «Інцукорпром-К», (здійснює діяльність у сфері цукроваріння і виробляє продукцію під торговою маркою «Чорноморський пісок»). Компанія володіє трьома цукровими заводами і займає 7-е місце за обсягом виробництва цукру в Україні з часткою на внутрішньому ринку в 2,8%.

Чистий дохід групи «Інцукорпром-К» в 2006 році склав 124 млн. 724,1 тис. грн. проти 106 млн. 728,28 тис. грн. у 2005 році.

До групи компаній входять: ТОВ "Інцукорпром-К", ВАТ "Котовський цукровий завод", ЗАТ "Заплазький цукровий завод", ВАТ АПК "Південний" (Краснознам’янський цукровий завод), ТОВ "Експогрейн".

У сезоні 2006/07 маркетингового року "Інцукорпром-К" на потужностях цукрових заводів, які належать йому, виробив 74,2 тис. тонн цукру.

99,5% частка в статутному фонді ТзОВ "Інцукорпром-К" належить компанії "Інзернопродукт" (Одеса).