На виконання Указу Президента України від 3.12.1999 року № 152/19 «Про невідкладні заходи щодо реформування аграрного сектору економіки» у 2000 році розпочато реорганізацію аграрного сектору в Україні.

18.04.2001 року ХІІ сесією ХХІІІ скликання Гавронщинської сільської ради прийнято рішення №61 про «Затвердження першочергового поділу земель колективної власності на земельні частки (паї) розглянувши рішення загальних зборів СВК «Товстоліський» с. Гавронщина від 17.04.2001 року». Вказаним рішенням моєму батьку було виділено земельну частку (пай) в зв’язку з його виходом із колективного сільськогосподарського підприємства СВК «Товстоліський».

На вказану земельну ділянку було видано державний акт на право приватної власності на землю серії IV-КВ № 001321 від 20.05.2002 року. Вже більше шести років, батько користується власними земельними ділянками за їх цільовим призначенням. Вказаний факт підтверджується довідкою Гавронщинської сільської ради від 13.02.2007 р. № 141. За час користування землею, порушень земельного законодавства він не допускав, обов’язки землекористувача виконував сумлінно.

Відео дня

Відповідно до схеми розпаювання земельних часток (паїв), яка посвідчувалася Гавронщинською сільською радою в особі голови Українець Н.П. батьку було виділено земельну ділянку загальною площею – 4,652 га (з них, ріллі -3,951 га, пасовищ – 0,701 га), надана в приватну власність для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Восени 2006 року до мене приїхали представники ТОВ «Будівельна пректно-монтажна компанія», які назвались Чобич Володимир Дмитрович (тел.8-067-401-92-37) та Ліходкін Аркадій Валентинович (8-097-382-22-39) та пропонували придбати у мого батька Петренка П.О. земельну ділянку. Батько вказаним особам відмовив.

Після відмови вказані особи вступили в змову з посадовими особами відділу земельних ресурсів Макарівською РДА та головою Макарівською РДА, який видавав розпорядження на безоплатну передачу Свець Анні Леонідівні двох земельних ділянок, яка ніякого відношення до безоплатного отримання земель, що підлягають розпаюванню на підставі сертифікату на земельну частку (пай) не мала, тому що, є уродженкою м. Києва ніколи не працювала у КСП «Товстоліське» та проживає у м. Києві вул. Щербакові,29 кв.28.. На сьогодні Свець А.Л. працює в ЗАТ Страхова компанія «Артем» та ЗАТ «Перша інвестиційна компанія». Дані підприємства є засновниками ТОВ «Артем Банк».

Зловживаючи посадовим становищем інтересах інвестора будівництва ТОВ «Гольф енд кантрі клаб» голова сільської ради Українець Н.П. 11 травня 2007 року приймає рішення на сесії сільської ради «про визнання незаконним рішення 12 сесії 23 скликання Гавронщинської сільської ради №61 від 18.04.2001 року», яким скасовує рішення про надання у власність земельної ділянки Петренку Петру Олексійовичу, таким чином намагаючись позбавити права власності законного власника земельної ділянки.

Голова Макарівської РДА також діючи в інтересах вказаного інвестора, своїм розпорядженням передає земельну ділянку Петренка Петра Олексійовича, як земельну частку (пай) Смаль Станіславу Миколайовичу дві земельні ділянки, який не є пайщиком, а уродженець Донецької області проживає в м. Києві пров.Татарський,8 кв.8. Вказана особа є керівником та засновником ДАХК «Артем» в свою чергу це підприємство є засновником ТОВ «Артем банк».

Як Гавронщинська сільська рада так і Макарівська РДА знали про наявність у мого батька права власності на земельну ділянку коли він отримав у Макарівському районі найпершим державний акт, а також Голова Гавронщинської сільської ради надавала батьку довідку, про використання власної земельної ділянки за цільовим призначенням протягом 2002 – 2007 років.

Перевищуючи свої посадові повноваження голова сільської ради Українець Н.П. підписала технічну документацію на виготовлення фальсифікованих державних актів на право власності на земельні ділянки на ім`я: Смаль А.Л. та Свець С.М., а також надала довідку, що земельна ділянка, яка належить моєму батьку не розпайована склавши акт погодження меж.

Як голова Макарівської РДА так і голова Гавронщинської сільської ради діють в інтересах забудовників ТОВ «Гольф енд кантрі клаб» приймаючи організаційно розпорядчі рішення про передачу земельної ділянки у власність фізичних осіб Свець А.Л., Смаль С.М., Гуменюк В.М., Кучерова Л.В., які мають, як пряме так і опосередковане відношення до ТОВ «Артем Банк». Вказаними земельними ділянками було зроблено накладення на земельну ділянку мого батька Петренка П.О.

Надалі зловживаючи своїм посадовим становищем голова Гавронщинської сільської ради Українець Н.П. 24 вересня 2007 року видає ордер на виконання земельних робіт ТОВ «Гольф енд кантрі клаб». На підставі даного ордеру Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю Макарівської РДА видає дозвіл ТОВ «Гольф енд кантрі клаб» м. Київ вул. Артема,103 на виконання будівельних робіт №22 від 25 вересня 2007 року з підготовки будівництва Паркану на моїй земельній ділянці. Виконавцем даних робіт є згадана раніше ТОВ «Будівельна проектно-монтажна компанія».

28.10.2007 року згаданими будівельниками було знищено дерев’яний паркан, який ми побудували огородивши нашу земельну ділянку та ними ж вивезено бетонні блоки для будівництва їхнього бетонного  паркану. Ці роботи проводились під пильним наглядом охоронної фірми ТОВ «Альфа-щит», які допомагали забудовникам у рейдерському захоплені нашої земельної ділянки. Ми намагалися  роз’яснити їм доводячи документально, що вони діють не правомірно, але охоронці всіляко перешкоджали нам та створювали необхідні умови будівельникам для подальшого безперешкодного відвантаження блоків для будівництва паркану. В цей день вони знищили побудований нами паркан довжиною більш ніж 400 м., а правоохоронні органи так і не знайшли винних. Їхніми діями нам було завдано збитків на суму більш ніж 5000 грн.  через два дні 30.10.07. року ми з батьком та Котляром і Гозінським  приїхали витягти з нашої земельної ділянки бетонні блоки, щоб звільнити нашу земельну ділянку від перешкод у користуванні. Але охоронцями було створено супротив, вони примінили фізичну силу та цькували свою собаку і лише втручання працівників МВС допомогли здійснити наш намір.

Виїздом земельної комісій було зафіксовано, що будівельною компанією ТОВ «Будівельна проектно-монтажна компанія» (26088877 ДПІ у Шевченківському районі м. Києва) ведуться несанкціоновані будівельні роботи на вищевказаних земельних ділянках. Знятий родючий шар ґрунту та відвантажений в окремі кагати. Керівником та засновником ТОВ «Будівельна проектно-монтажна компанія» є Ліходкін Аркадій Валентинович (Інд.код.2517313518). Також засновником вказаного підприємства є Чобич Володимир Дмитрович (Інд.код.2069214179). Вказаними особами проводиться самовільне будівництво на земельній ділянці мого батька.

В грудні 2007 року я звернувся до Макарівського районного архіву з метою отримання документів стосовно виділення земельної ділянки батьку. З отриманої відповіді вбачається наступне, що Гавронщинською сільською радою в особі голови Українець Н.П. було сфальсифіковано документи, а саме рішення яким було передано у власність земельну ділянку виготовлено на комп’ютері в той час коли у 2001-2002 роках їх взагалі в Гавронщинській сільській раді не було.

До суду Макарівська РДА звернулася у зв’язку з тим, що у Гавронщинської сільської ради не було повноважень щодо розпорядження земельною ділянкою, яка передана моєму батьку у власність. А з архіву отримано протилежну відповідь про компетенцію Гавронщинської сільської ради стосовно розпорядження спірною земельною ділянкою.

Мій батько та я неодноразово зверталися до прокуратури та органів внутрішніх справ Макарівського району, але отримував лише постанови про відмову в порушенні кримінальної справи іншими словами – відписки.

За моїми заявами «проводилися перевірки» але в жодних матеріалах перевірки не було опитано ні одного депутата Гавронщинської сільської ради, які на мої питання стосовно проведеної сесії 11 травня 2007 року по скасуванню рішення №61 «про передачу у власність земельної ділянки» моєму батьку відповідали мені, що засідання 6 сесії 5 скликання, на якій було прийнято рішення №50 від 11 травня 2007 року відбулося одноособово – в присутності Голови Гавронщинської сільської ради. Бо депутати Гавронщинської сільської ради взнали про це рішення від мене. Ми з батьком дізналися про вказане рішення лише з позовної заяви від 06.06.2007 року

Під час проведення перевірки задля встановлення та перевірки фактів, які викладалися у наших заявах навіть не було отримано технічної документації на землю та не опитано всіх осіб, які мають відношення до незаконного позбавлення мого батька права власності.

В діях посадових осіб, голови Гавронщинської сільської ради Українець Н.П., Начальника відділу земельних ресурсів Макарівської РДА Яцука І.П. (на той час), Голови Макарівської  РДА Забели Ю.В. (на той час) вбачаються ознаки посадових злочинів передбачених ст.364 КК України та є всі достатні дані, які вказують на наявність злочину, що є приводом та підставою до порушення кримінальної справи.

       

 

Володимир Петренко