Київ. 18 січня. УНІАН. Колектив ВАТ «Агрофірма «Провесінь» (Львів) просить керівництво країни допомогти їм протистояти рейдерському захопленню.

З таким проханням звернулася до Президента України Віктора ЮЩЕНКА і прем`єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН і в прямому ефірі «5 каналу» голова профспілки трудового колективу агрофірми «Провесінь» Ольга ДЕРЕВЛЯНА.

За словами О.ДЕРЕВЛЯНОЇ, підприємство вже впродовж 1,5 років піддається рейдерському захопленню. Зокрема, наприкінці 2007 року, за її словами, відбулися збори акціонерів, оголошення про проведення яких не було опубліковано, і на яких частина акціонерів ухвалила рішення про зміну керівництва фірми. За словами О.ДЕРЕВЛЯНОЇ, ці збори і призначене керівництво є нелегітимними.

Відео дня

За інформацією голови правління компанії Івана ПІВНЯ, якого нові акціонери вважають звільненим, рейдерів у першу чергу цікавить земля, оскільки агрофірма має 100 га землі в межі міста Львова. На думку І.ПІВНЯ, нові акціонери хочуть заволодіти землею, щоб на ній побудувати котеджі.

Він повідомив, що нові акціонери не дають можливості підприємству нормально працювати і розвиватися, їх дії вже завдали підприємству 10 млн. грн. збитків. Він сподівається, що керівництво країни допоможе їм в протистоянні захопленню.

Крім того, за словами О.ДЕРЕВЛЯНОЇ, трудовий колектив почав акції протесту, а також направив звернення до Ю.ТИМОШЕНКО, В.ЮЩЕНКА, в Генеральну прокуратуру з проханням втрутитися в конфлікт і притягнути винних до відповідальності. У разі, якщо «влада закриє очі на це», весь трудовий колектив почне безстрокову голодовку під стінами Кабміну, заявила вона.

Нагадаємо, агрофірма «Провесінь» (Львів) виробляє овочеву продукцію.