23 січня в Ізраїлі стартує міжнародний футбольний турнір «Кубок Першого каналу», в якому візьмуть участь кращі клуби України і Росії – «Динамо» (Київ), «Шахтар» (Донецьк), «Спартак»» (Москва) і ЦСКА (Москва). У турнірі з призовим фондом в $2 млн. також виступлять бєлградська « Црвєна Звєзда» з і «Бейтар» Єрусалиму. Завершиться «Кубок Першого каналу» 31 січня фінальним поєдинком в Тель-Авіві.

Відео дня

Це вже третій «Кубок Першого каналу». Перший турнір у 2006 році виграв донецький «Шахтар», у 2007 році переможцем став московський ЦСКА. Генеральним спонсором «Кубка Першого каналу», як і в 2006-2007 рр.,  виступила компанія «Союз-Віктан». «Союз-Віктан» традиційно підтримує «Кубок Першого каналу». Для нас дуже важливо, що турнір зміцнює спортивні, ділові, дружні зв`язки між Україною, Росією і Ізраїлем – країнами, в яких активно працює наша компанія», - говорить генеральний директор Групи компаній «Союз-Віктан» Андрій Охлопков. Нагадаємо, що половину коштів, отриманих з призового фонду, команди перераховують Федерації футболу своєї країни на розвиток дитячого футболу.

Учасники «Кубка Першого каналу» розділені на дві групи. У першій групі змагатимуться московський «Спартак», київське «Динамо» і бєлградська « Црвєна Звєзда», в другій – донецький «Шахтар», московський ЦСКА і «Бейтар» з Єрусалиму. Переможці груп у фіналі визначать власника $1 млн. На території України «Кубок Першого каналу» транслюватиме телеканал «Україна». Поєдинки за участю українських клубів і фінал будуть показані в прямому ефірі, ще два матчі - в записі.  

 Розклад матчів “Кубка Першого каналу” (графік трансляцій на телеканалі «Україна») 

23.01  Єрусалим  «Бейтар» – «Шахтар»                    --   19.55 (прямий ефір)

24.01  Тель-Авів  «Спартак» – «Динамо»                  --   19.55 (прямий ефір) 

26.01  Рішон         «Динамо» - «Црвєна Звєзда»        –  19.55 (прямий ефір)

27.01  Тель-Авів   ЦСКА – «Шахтар»                        –   19.55 (прямий ефір) 

28.01  Тель-Авів   «Црвєна Звєзда» – «Спартак»      –   23.30 (запис)

29.01 Єрусалим  «Бейтар» – ЦСКА

31.01 Тель-Авів    Фінал                                             -- 19.55 (прямий ефір).