Київ. 18 січня. УНІАН. Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Віктор БОНДАР ініціює вдосконалення інфраструктури Дніпропетровська для проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це він повідомив журналістам на прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, В.БОНДАР розповів, що з метою підготовки до Євро-2012 в місті планується побудувати нові транспортні розв’язки, нові станції метрополітену, новий аеропорт.

Відео дня

За словами губернатора, нові транспортні розв’язки включатимуть в себе побудову нової кільцевої дороги навколо міста, а також нової сучасної автомобільної естакади над територією металургійного заводу ім. Петровського.

В.БОНДАР сказав, що це буде зроблено аби винести усі транзитні транспортні маршрути через Дніпропетровськ від центру міста.

Він додав, що на реалізацію цього проекту заплановано виділити 1,5 млрд. грн.

За його словами, на побудову нових станцій метрополітену планується 870 млн. грн.

Що стосується аеропорту, то В.БОНДАР зазначив, що цей проект був запланований ще два роки тому, однак після чергової зміни уряду його реалізацію було зупинено.

Губернатор сказав, що планується побудувати новий надсучасний міжнародний аеропорт, який стане базовим для однієї з найбільших авіакомпаній України «Дніпроавіа».

В.БОНДАР додав, що всі ці питання порушувалися сьогодні під час наради з Президентом України.

За його словами, Президент підтримав усі ці ініціативи.