Генеральний спонсор дванадцятої загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ»  - Група компаній «ВІННЕР» в Україні

ДВАНАДЦЯТА ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНА ПРОГРАМА «ЛЮДИНА РОКУ-2007»

Відео дня

ХІІ–й етап загальнонаціональна програма «ЛЮДИНА РОКУ - 2007» разом зі своїми лауреатами, діловими і творчими партнерами проводить під гаслом  «В зеніті слави».

Програма, що зародилася у непрості для України часи і стала, по суті, лідером рейтингових програм в нашій країні, вже друге десятиріччя поспіль залишається безкомпромісним і чутливим барометром в українському соціумі, формує за допомогою понад 700 незалежних експертів суспільну думку щодо визнання найславетніших наших співвітчизників та особистостей міжнародного рівня.

Постійно вдосконалюючи і відшліфовуючи свої технології та інструменти, програма «ЛЮДИНА РОКУ» досягає таким чином найбільш ефективних результатів у цій сфері. А стабільно престижне місце у житті суспільства зумовлене не лише багаторічним успішним досвідом, а, насамперед, її унікальністю, виключною порядністю і взаємоповагою з однодумцями та діловими партнерами. І, звичайно ж, її благородною ідеєю – звеличити Людину, звершення якої слугує народу і державі.

Увінчує черговий, ХІІ етап загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ» її Урочиста церемонія, яка, зазвичай, проходить навесні у Національному палаці мистецтв «УКРАЇНА». Це яскраве, видовищне дійство акумулює найновітніші технології шоу-бізнесу, найсучасніші комунікаційні засоби, зводить на сцену відомих діячів культури та мистецтва і, власне, героїв Програми – її лауреатів та переможців.

м. Київ, 15 січня 2008 р.

Генеральна дирекція загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ» повідомляє  засобам масової інформації, що 15 січня 2008 року підведені остаточні підсумки експертного опитування за 2007 рік та доводить до відома громадськості імена кращих представників української еліти, які за свої професійні досягнення у 2007 році визначені лауреатами   дванадцятої  загальнонаціональної    програми    «ЛЮДИНА РОКУ – 2007»  у 17 професійних номінаціях Програми (повний перелік лауреатів додається).

 

Перша українська незалежна Премія за вищі професійні і   громадські досягнення «ПРОМЕТЕЙ – ПРЕСТИЖ» передбачає присудження титулу «ЛЮДИНА РОКУ» найбільш видатним особистостям України, які досягли значних успіхів у найважливіших для держави  сферах професійної і громадської діяльності. 

Напередодні урочистої церемонії вручення премій дванадцятої загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ – 2007» члени Вищої  Академічної Ради Програми шляхом таємного голосування визначать володарів титулу «ЛЮДИНА РОКУ – 2007» (по одному з трьох лауреатів у 17-ти номінаціях Програми).

Урочиста церемонія вручення премії «ЛЮДИНА РОКУ – 2007»  відбудеться 22 березня 2008 року о 16-00 у Національному Палаці Мистецтв «УКРАЇНА».

ВИЗНАЧЕНІ ЛАУРЕАТИ ДВАНАДЦЯТОЇ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ

«ЛЮДИНА РОКУ – 2007»

За станом на 15 січня 2008 року підведені остаточні підсумки експертного опитування за 2007 рік та визначені усі лауреати дванадцятої загальнонаціональної програми   «ЛЮДИНА РОКУ – 2007» (подаються в алфавітному порядку):

1. РЕГІОНАЛЬНИЙ ЛІДЕР РОКУ

Номінуються керівники облдержадміністрацій, які найбільш ефективно сприяють соціально-економічному розвитку регіону, вагомому наповненню держбюджету, невпинному зростанню національного валового продукту  та добробуту населення. На звання «Регіональний лідер року» можуть також претендувати найбільш відомі та впливові представники громадської, політичної, економічної та гуманітарної еліти регіонального рівня.

·  ДОМБРОВСЬКИЙ Олександр Голова Вінницької облдержадміністрації

·  МАТЧУК Віктор Голова Рівненської облдержадміністрації

·  ОЛІЙНИК Петро Голова Львівської облдержадміністрації

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 26 здобувачів.Серед переможців попередніх років у цій номінації:Віктор ЯНУКОВИЧ, Євген КАРТАШОВ, Сергій ГРИНЕВЕЦЬКИЙ, Сергій КУНІЦИН, Віра УЛЬЯНЧЕНКО.

2. МІСЬКИЙ ГОЛОВА РОКУ

Номінуються міські Голови (мери) міст, чиї плідні зусилля в ім’я економічного розвитку рідного міста та добробуту городян, збереження і примноження історичної та культурної спадщини свого краю, досягнення політичної та соціальної стабільності, сприяння побудові    інституту   місцевого самоврядування набули широкого визнання у самому місті та за його межами.

·  БРАЙКО Сергій Міський голова м. Ялта

·  МАТКОВСЬКИЙ Андрій Міський голова м. Полтава

·  ШАЙДЕРОВ Володимир Міський голова м. Феодосія

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 36 здобувачів.Серед переможців попередніх років у цій номінації:Едуард ГУРВІЦ,  Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО, Олександр ЛУК’ЯНЧЕНКО, Володимир ЧАЙКА.

3. ПРОМИСЛОВЕЦЬ РОКУ

Номінуються керівники промислових підприємств базових галузей промисловості України (металургійної, хімічної, нафтогазової, машинобудівної, автомобілебудівної, авіабудівної, енергетичної, трубної, тощо) будь-яких форм власності (державні, спільні та приватні), які протягом 2007 року працювали найбільш ефективно і стабільно, чия діяльність була спрямована на виготовлення конкурентноспроможної промислової продукції і чий  внесок  у національний валовий продукт  -  найвагоміший.

·  ЛАПІН Євген Голова правління ВАТ «СУМИХІМПРОМ»

·  САЗОНОВ Сергій Голова правління ХК «АВТОКРАЗ»

·  СЛЄПКАНЬ Сергій Голова правління ВАТ «КИЇВГАЗ»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 34 здобувачі.Серед переможців попередніх років у цій номінації:Микола ЯНКОВСЬКИЙ, Анатолій СОКУРЕНКО, Віталій САЦЬКИЙ.

4. ПІДПРИЄМЕЦЬ РОКУ

Номінуються найкваліфікованіші та найуспішніші представники підприємницьких та ділових кіл України, які досягли протягом 2007 року найбільш вагомих успіхів та динаміки розвитку у наступних сферах діяльності: керівництво та управління багатогалузевими холдінгами та управляючими компаніями, корпоративне управління, транспорт, будівництво та виробництво будівельних матеріалів, телекомунікації,  високі технології, виробництво алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів, тощо.

·  ГІРШФЕЛЬД Анатолій Президент АТ «УПЕК»

·  ГРИБ Вадим Голова спостережної ради групи компаній «ТЕКТ»

·  ШМАЄВИЧ Леонід Генеральний директор МААК «УРГА»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 48 здобувачів.Серед переможців попередніх років у цій номінації:Євген ЧЕРВОНЕНКО, Лев ПАРЦХАЛАДЗЕ, Сергій ТАРУТА, Микола ТОЛМАЧЕВ.

5. МЕНЕДЖЕР РОКУ

Номінуються найкваліфікованіші та найефективніші фахівці з управління підприємствами та компаніями (керівники, топ-менеджери),  чия професійна діяльність у 2007 році найбільш сприяла досягненню значних виробничих та соціально-економічних показників, підвищенню іміджу та ділової репутації їхніх підприємств у наступних сферах діяльності: торгівля та дистрибуція, інвестиційний бізнес, виробництво безалкогольних напоїв, харчова промисловість, медіа та рекламний бізнес, страхова діяльність,  сфера послуг, ремонтний бізнес та сервіс, туризм, ресторанний бізнес, фармацевтичний бізнес,  операції з нерухомістю, консалтингові послуги, тощо.

·  БАЛЮК Анатолій Голова правління ЗАТ «DIA WEST»

·  ЄЛМАНОВА Оксана Генеральний директор групи компаній «FIM»

·  ЛЮТІКОВ Володимир Генеральний директор НВП «КРИМ-ПАК»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 45 здобувачів.Серед переможців попередніх років у цій номінації:Борис НЕПОМЯЩИЙ, Олег САЛМІН, Олександр САВЧУК, Борис ЛОЖКІН, Ігор КРАВЕЦЬ.

6. ФІНАНСИСТ РОКУ

Номінуються керівники банківських установ (в тому числі державних), фінансово-промислових та інвестиційних структур, які протягом 2007 р. своєю діяльністю найбільш сприяли становленню та стабілізації кредитно-фінансового ринку в Україні.

·  ГОРБУНЕНКО Денис Голова правління ВАТ «РОДОВІД  БАНК»

·  ГРИДЖУК Дмитро Голова правління ВАТ КБ «ХРЕЩАТИК»

·  ЗІНКОВ Дмитро Голова правління «OTP BANK»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 29 здобувачів.Серед переможців попередніх років у цій номінації:Вадим ГЕТЬМАН, Володимир СТЕЛЬМАХ, Ігор ФРАНЦКЕВИЧ, Ігор ГІЛЕНКО, Борис ТИМОНЬКІН.

7. ЛІДЕР СТРАХОВОГО РИНКУ РОКУ

Номінуються  керівники (топ-менеджери) страхових компаній – вітчизняних і зарубіжних, що працюють на теренах України, за високий професіоналізм, відповідальність у бізнесі, чесне виконання своїх зобов’язань та успішне втілення в життя найкращих традицій страхування. На здобуття премії можуть претендувати лідери страхового ринку за наявності високих фінансових результатів діяльності, бездоганної ділової репутації і які працюють прозоро, виключно в правовому полі.

·  ГРИШАН Юрій Директор страхової компанії «ІЛЛІЧІВСЬКА»

·  ПЕРЕТЯЖКО Андрій Голова правління СК «УКРАЇНСЬКИЙ СТРАХОВИЙ АЛЬЯНС»

·  ШЕВЧЕНКО Володимир Голова правління ЗАТ «ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СТРАХОВИЙ АЛЬЯНС»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 23 здобувачі.

8. НАЦІОНАЛЬНА ТОРГОВЕЛЬНА  МАРКА РОКУ

Номінуються вітчизняні торгові (товарні) марки, ім’я та імідж яких викликає максимальну довіру у свідомості споживачів та є синонімом світової якості.

·   ТМ «BONAQUA»

·   ТМ «JAFFA»

·   ТМ «ЄВРОКРЕДИТ»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 35 здобувачів.Серед переможців попередніх років у цій номінації:ТМ «МИХАИЛ ВОРОНИН», ТМ «СЛАВУТИЧ», ТМ «САНДОРА», ТМ «ФУРШЕТ».

9. ІНВЕСТИЦІЯ  РОКУ

Номінуються приватні інвестори (українські і закордонні юридичні та фізичні особи), чиї проекти, програми та плідна інвестиційна діяльність, а також розміри інвестиційних внесків протягом 2007 року найбільш сприяли поліпшенню соціально-економічного стану нашого суспільства, впровадженню економічних реформ та мали велике соціально-громадське значення.

·  Інвестиційні проекти «Запорізького автомобілебудівного заводу»  

·  Інвестиційні проекти корпорації «ІСД»  

·  Інвестиційні проекти компанії «МТС»  

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 15 здобувачів.Серед переможців попередніх років у цій номінації:інвестиційні проекти компанії «COCA-COLA Amatil Україна», інвестиційні проекти компанії «UMC», інвестиційні проекти  компанії «КИЇВМІСЬКБУД», інвестиційні проекти компанії «ММЗ «ІСТІЛ (Україна)».

10. АГРАРІЙ  РОКУ

Номінуються керівники фермерських господарств, фермерських об’єднань, аграрних та аграрно-промислових комплексів або ж окремі особи, які своїм підприємницьким хистом, вмінням орієнтуватись у ринковому просторі і ефективним використанням новітніх аграрних технологій досягли найбільш вагомих результатів.

·  ЗАЙЦЕВ Олексій  Президент агрофірми «САДИ УКРАЇНИ»

·  ПЕТРИЩЕ В’ячеслав   Директор ТОВ «Холдинг «ЗЕРНОТОРГІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ»

·  СІРЕНКО Олександр  Директор ВАТ «ЯГОТИНСЬКИЙ МАСЛОЗАВОД»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 36 здобувачів.Серед переможців попередніх років у цій номінації:Іван СУСЛОВ, Олександр ГУДИМЕНКО, Віктор СІЛЕЦЬКИЙ, Олексій ВАДАТУРСЬКИЙ.

11. ЖУРНАЛІСТ РОКУ В ГАЛУЗІ ЕЛЕКТРОННИХ ЗМІ

Номінуються професійні представники електронних  засобів  масової інформації (телебачення та радіомовлення) чиї репортажі,  авторські програми, неординарні проекти, тощо набули в 2007 році найвищого рейтингу та суспільного резонансу, відзначилися високим професіоналізмом і актуальністю.

·  СЕНІЧКІН Руслан  Телеканал «ІНТЕР»

·  ТЕРЕЩЕНКО Олесь  Телеканал «1+1»

·  ЦЕГОЛКО Станіслав  Телеканал «5 КАНАЛ»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 35 здобувачів.Серед переможців попередніх років у цій номінації:Олександр КОЛОДІЙ, Василь КЛИМЧУК, Анатолій БОРСЮК, Савік ШУСТЕР.

12. ГАЗЕТА РОКУ

Номінуються  найбільш популярні та авторитетні друковані засоби масової інформації, які мають стабільно високу довіру читачів завдяки своїй об’єктивності, оперативності, незаангажованості і які відчутно впливають на формування суспільної думки.

·   «ГАЗЕТА ПО – КИЕВСКИ»

·   Газета «СЕГОДНЯ»

·   Газета «ФАКТЫ И КОММЕНТАРИИ»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 18 здобувачів.Серед переможців попередніх років у цій номінації:газета «ЗЕРКАЛО НЕДЕЛИ», газета «ДЕНЬ», газета «ФАКТЫ И КОММЕНТАРИИ».

13. ЖУРНАЛ РОКУ

Номінуються різного тематичного спрямування  вітчизняні часописи,  які стали справжнім орієнтиром у суспільно-політичному, культурному і духовному  житті країни, відрізняються неординарним висвітленням подій і явищ у суспільстві.

·   Журнал  «VIVA»

·   Журнал «ПРОФІЛЬ»

·   Журнал «ФОКУС»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 22 здобувачі.Серед переможців попередніх років у цій номінації:журнал «НАТАЛИ», журнал «КОМПАНЬОН».

14. МИТЕЦЬ  РОКУ

Номінуються письменники, поети,  композитори, музиканти, співаки, режисери, художники, скульптори,  інші діячі мистецтв (у тому числі ті, хто представляє українську культуру за рубежем), чия творча діяльність найпомітніше збагатила українську та світову культуру.

·  МУРАТОВА Кіра  Народна артистка УРСР, кінорежисер

·  ПОКЛІТАРУ Раду  Балетмейстер, володар театральної премії  «КИЇВСЬКА ПЕКТОРАЛЬ»

·  РАПАЙ Микола  Заслужений діяч мистецтв України, скульптор

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 59 здобувачів.Серед переможців попередніх років у цій номінації:Юрій РИБЧИНСЬКИЙ, Анатолій СОЛОВ’ЯНЕНКО, Андрій КУРКОВ,Володимир ГРИШКО, Сергій БУКОВСЬКИЙ.

15. СПОРТСМЕН РОКУ

Номінуються  видатні українські спортсмени, які у 2007 році досягли найвищих результатів у будь-яких внутрішніх, європейських чи світових змаганнях з різноманітних видів спорту.

·  БЕЗСОНОВА Анна Абсолютна чемпіонка світу 2007р. з художньої гімнастики

·  БЛОНСЬКА Людмила Срібна призерка чемпіонату світу 2007р. з легкої атлетики

·  КЛИЧКО Володимир Чемпіон світу з боксу за версією IBO

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 31 здобувач.Серед переможців попередніх років у цій номінації:Лілія ПОДКОПАЄВА, Сергій БУБКА, Андрій ШЕВЧЕНКО, Яна КЛОЧКОВА, Віталій КЛИЧКО.

16. МЕЦЕНАТ РОКУ

Номінуються особистості, вітчизняні та іноземні, які щиро і постійно опікуються інтересами українського народу, вносять значний вклад у прискорення демократичних процесів у нашій державі, чия меценатська та благодійна діяльність приносять відчутну користь українському суспільству.

·  ЛОЙФЕНФЕЛЬД Олександр Голова опікунської ради благодійної організації «ФОНД ПАМ’ЯТІ «БАБИН ЯР»

·  СУСЛОВ Іван Засновник дитячого будинку «ЦЕНТР РОЗВИТКУ ДИТИНИ «7»

·  ЦЮПКО Сергій Засновник приватного «МУЗЕЮ СУЧАСНОГО ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 26 здобувачів.Серед переможців попередніх років у цій номінації:Сергій ТІГІПКО, Григорій СУРКІС, Федір ШПІГ, Вадим РАБІНОВИЧ.

17. ЮНИЙ ТАЛАНТ РОКУ

Номінуються юні таланти України, чиї непересічні наукові, технічні, творчі та спортивні досягнення набули найвищого позитивного резонансу та визнані громадськістю видатними.

·  ГАЛИЦЬКА Ілона  Юна співачка, переможниця конкурсу дитячого «ЄВРОБАЧЕННЯ – 2007»  в Україні

·  КРАСНЯНСЬКА Наталія  Юна співачка, володарка Гран-прі пісенного фестивалю «Слов’янський базар – 2007» у Вітебську

·  ПАНКРАТОВ Вадим  Юний оперний співак

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 25 здобувачів.Серед переможців попередніх років у цій номінації:Катерина БУЖИНСЬКА, Руслан ПОНОМАРЬОВ, Аліна ГРОСУ, Віктор МЕЛЬНИК.

В лауреатському переліку дванадцятої загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ - 2007» представлені 15 регіонів України (АР Крим, Вінницька обл.,  Донецька обл., Запорізька обл., м. Київ, Київська обл., Кіровоградська обл., Львівська обл., Миколаївська обл., Одеська обл., Полтавська обл., Рівненська обл., Сумська обл., Харківська обл., Хмельницька обл.).

Загалом експертами, які брали участь у визначенні лауреатів програми  «ЛЮДИНА РОКУ-2007» було номіновано 543 претендента на отримання лауреатських звань.

ЗАТВЕРДЖЕНІ ВОЛОДАРІ МІЖНАРОДНИХ ТА СПЕЦІАЛЬНИХ ПРЕМІЙ «ЛЮДИНА РОКУ – 2007»

1 листопада 2007 року відбулись загальні збори членів Вищої Академічної Ради загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ». На засіданні вирішено присудити щорічні міжнародні та спеціальні премії Вищої Академічної Ради загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ» за 2007 рік із врученням їх під час проведення Урочистої церемонії нагородження переможців та лауреатів програми «ЛЮДИНА РОКУ – 2007».

Володарями міжнародних премій «ЛЮДИНА РОКУ - 2007» визначені:

· ЖУМАБАЄВ Амангельди – Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Казахстан в Україні, – міжнародна премія в галузі дипломатії;

· МЕЛАДЗЕ Валерій - Заслужений артист Росії, та МЕЛАДЗЕ Костянтин – композитор, музичний продюсер, – міжнародна премія за видатний внесок у розвиток культури та  мистецтва;

· ДУНАЄВСЬКИЙ Максим – Народний артист Росії, – міжнародна премія за видатний внесок у розвиток культури та  мистецтва;

· БОРТКО Володимир – Народний артист Росії, Народний артист України, – спеціальна премія за видатні заслуги;

· ШМАРЕНКОВА Наталія («КАМАЛІЯ») – Заслужена артистка України, – спеціальна премія «Місія доброї волі».

Щорічні міжнародні премії  «ЛЮДИНА РОКУ» були засновані відповідно до рішення Вищої Академічної Ради від 2 жовтня 2001 р. Як претенденти на міжнародні та спеціальні премії розглядаються відомі особистості міжнародного масштабу, чия професійна і суспільна діяльність визнана європейським і світовим співтовариством, і які безпосередньо зробили значний внесок у становлення і розвиток України як незалежної держави, сприяли зміцненню її позитивного іміджу у світі.

Міжнародні премії за 2007 рік будуть вручені їхнім власникам під час проведення Урочистої церемонії вручення премії «ЛЮДИНА РОКУ – 2007», що відбудеться 22 березня 2008 року в Національному Палаці Мистецтв «УКРАЇНА»  м. Києва.

В експертному визначенні претендентів на здобуття лауреатських звань загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ – 2007» взяли участь понад 700 експертів, делегованих 185 організаціями, установами, закладами, асоціаціями, спілками, фондами та засобами масової інформації, серед яких: 12 Інститутів Національної Академії Наук України; 14 міністерств та відомств України; 9 академій; 29 інститутів та університетів; 14 асоціацій; 14 спілок; 4 фонди; 13 федерацій; 38 засобів масової інформації; 38 спеціалізованих центрів та установ.

ЕКСПЕРТНИЙ ПУЛ З ВИЗНАЧЕННЯ ПРЕТЕНДЕНТІВ НА ЗДОБУТТЯ ЛАУРЕАТСЬКИХ ЗВАНЬ

XII ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ «ЛЮДИНА РОКУ – 2007»

РЕГІОНАЛЬНИЙ БЛОК НОМІНАЦІЙ

1. Інститут  держави  і права ім. В.Корецького НАНУ  (Директор - ШЕМШУЧЕНКО Юрій)

2. Інститут  політичних і етнологічних досліджень НАНУ (Директор – ЛЕВЕНЕЦЬ Юрій)

3. Інститут соціології НАН України (Директор - ВОРОНА Валерій)

4. Інститут історії України  НАНУ (Директор – СМОЛІЙ Валерій)

5. Київський міжнародний інститут  соціології  (Президент – ХМЕЛЬКО Валерій)

6. Асоціація міст України  (Віце-президент – ПИТЦИК Мирослав)

7. Український інститут  соціальних досліджень  (Голова правління – БАЛАКІРЄВА Ольга)

8. Європейський інститут інтеграції та розвитку (Директор - ВИДРІН Дмитро)

9. Національний інститут глобальних стратегій (Директор – КАРАСЬОВ Вадим)

10. Центр соціологічних досліджень «СОФІЯ» (Президент – ЄРМОЛАЄВ Андрій)

11. Центр прикладної політології «ПЕНТА» (Президент – ФЕСЕНКО Володимир)

12. Інститут національної стратегії (Директор – БОНДАРЕНКО Кость)

13. Інститут економічних досліджень та політичних консультацій

      (Директор – БУРАКОВСЬКИЙ Ігор)

14. Український центр економічних і політичних досліджень ім. Олександра Разумкова

      (Голова Ради – МАРТИНЕНКО Микола)

15. Центр антикризових досліджень (Президент – ЖАЛІЛО Ярослав)

16. Міжнародний центр перспективних досліджень (Директор – ЧУМАК Віктор)

17. Інститут інтеграції і глобалізації (Голова Ради – БИЧКОВ Сергій)

18. Соціологічна служба «УКРАЇНСЬКИЙ БАРОМЕТР» (Президент – НЕБОЖЕНКО Віктор)

19. Аналітичний центр «Академія» (Президент – КУЖЕЛЬ Олександра)

20. Агентство моделювання ситуацій (Директор – БАЛА Віталій)

21. Центр дослідження корпоративних відносин (Президент – КАМЕНЕЦЬ Олександр)

22. Інститут політичних досліджень ім. Т.Г.Шевченка

      (Голова ради директорів – БОНДАРЕНКО Володимир)

23. Маркетингова  компанія  «SOCIS »  (Генеральний директор – ЧУРИЛОВ Микола)

24. Центр «СОЦІАЛЬНИЙ   МОНІТОРИНГ» (Директор – ДМИТРУК Дмитро)

25. Український незалежний центр політичних досліджень

      (Виконавчий директор – МИХАЙЛИЧЕНКО Костянтин)

26. Соціологічна асоціація України (Президент – ШУЛЬГА Микола)

27. Національна юридична академія України ім. Я.Мудрого (Ректор - ТАЦІЙ Василь)

28. Український інститут відкритого суспільства (Співголова – ТЕРЬОХІН Сергій)

29. Національний інститут стратегічних досліджень (Харківський філіал)

      (Перший заступник керівника – ФІСУН Олександр)

30. Київський регіональний центр «Академія правових наук  України»

      (Віце-президент – КРУПЧАН Олександр)

31. Центр політичних досліджень (Директор – РОМАНЮК Анатолій)

32. Лабораторія законодавчих ініціатив (Голова Ради – КОГУТ Ігор)

 ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНИЙ БЛОК НОМІНАЦІЙ

1. Міністерство промислової політики України (Міністр – ГОЛОВКО Анатолій)

2. Міністерство економіки України (Міністр – КІНАХ Анатолій)

3. Міністерство аграрної політики України (Міністр – МЕЛЬНИК Юрій)

4. Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва

        (В.о.Голови – ВАЩЕНКО Костянтин)

5. Національний банк України  (1 заступник Голови – ШАПОВАЛОВ Анатолій)

6. Фонд державного майна  України (Голова – СЕМЕНЮК Валентина)

7. Державна  Комісія з питань  цінних  паперів  і  фондового  ринку України

      (Голова – БАЛЮК Анатолій)

8. Державний департамент продовольства Міністерства аграрної політики

      (Голова – ЛАВРОВ Євген)

9. Українська  спілка  промисловців  і  підприємців (1-й віце-президент – ПРОХОРОВ Сергій)

10. Федерація роботодавців України (1-й заступник – ГРИЩЕНКО Володимир)

11. Рада підприємців України при КМУ (Голова – ЛЯПІНА Ксенія)

12. Асоціація платників податків (Президент – БИЧКОВ Сергій)

13. Ліга страхових організацій України (Президент – ФІЛОНЮК Олександр Феодосійович)

14. Українська національна іпотечна асоціація (Президент – ЮШКО Ігор)

15. Українська Асоціація інвестиційного бізнесу (Голова Ради - ЛЕОНОВ Дмитро)

16. Асоціація «ПФТС» (Президент – ЗАРЯ Ірина)

17. Інвестиційна компанія «Драгон Капітал» (Директор – ТАРАБАКІН Дмитро)

18. Український кредитно-банківський союз (Генеральний директор – ОЛІФЕР Галина)

19. Асоціація «Український діловий центр економічного розвитку СНД»

     (Голова зборів учасників – ПЕТРЕНКО Микола)

20. Торгово-промислова палата України (Президент – СКРИПЧЕНКО Сергій)

21. Український національний комітет Міжнародної Торгової Палати

      (Президент – ЩЕЛКУНОВ Володимир)

22. Державна установа «Інститут економіки та прогнозування НАНУ»

      (Директор – ГЕЄЦЬ  Валерій)

23. Інститут економіко-правових досліджень НАНУ (Директор - МАМУТОВ Валентин)

24. Інститут економіки промисловості НАНУ (Директор – АМОША Олександр)

25. Інститут проблем ринку  і економічно – екологічних досліджень  НАНУ

      (Директор – БУРКИНСЬКИЙ Борис)

26. Інститут чорної металургії ім. Некрасова НАНУ (Директор – БОЛЬШАКОВ Вадим)

27. Південний науковий центр НАНУ (Голова – АНДРОНАТІ Сергій)

28. Інститут стратегічних досліджень (Директор – РУБАН Юрій)

29. Науково дослідний економічний інститут при Міністерстві економіки та з питань європейської інтеграції (Директор - РОЗЕНФЕЛЬД Олександр)

30. Академія технологічних наук України (Президент – МОРОЗОВ Анатолій)

31. Академія інженерних наук України (Президент – ТАЛАНЧУК Петро)

32. Академія будівництва України (Президент – ЗЛОБІН Геннадій)

33. Академія аграрних наук України (Президент – ЗУБЕЦЬ Михайло)

34. АКБ «УКРСОЦБАНК» (Голова правління – ТИМОНЬКІН Борис)

35. Українська асоціація підприємств чорної металургії (Президент – ГОЛУБЧЕНКО Анатолій)

36. Українська асоціація сталеплавильників (Президент – БРОДСЬКИЙ Сергій)

37. Міжнародний інститут приватизації, управління власністю та інвестицій

      (Директор – РЯБЧЕНКО Олександр)

38. Інститут законодавчих передбачень та правової експертизи (Директор – КОСТИЦЬКА Ірина)

39. Міжнародний Соломонів університет (Ректор - РОЗЕНФЕЛЬД Олександр)

40. Інститут професійних управляючих (Віце-президент – КАГАЛОВСЬКИЙ Валерій)

41. Академія технологічних наук України (Донецьке відділення)

      (Президент - ГЕТЬМАНСЬКИЙ Олександр)

42. Українська Асоціація якості (Президент – КАЛИТА Петро)

43. Українське товариство якості (Президент – ЯКУБОВСЬКИЙ Валерій)

44. Спілка фахівців-експертів з якості (Голова правління – ТИХОНЕНКО Валентин)

45. Українська спілка підприємців малого і середнього бізнесу та приватизованих підприємств (Генеральний директор – БИКОВЕЦЬ В’ячеслав )

46. Всеукраїнське об’єднання підприємців «Нова формація» 

      (Виконавчий директор - БІРЮКОВ Леонід)

47. Українська аграрна конфедерація (Президент – КОЗАЧЕНКО Леонід)

48. Національна асоціація цукровиків України (Голова правління – ЯРЧУК Микола)

49. Українська асоціація «Укроліяпром» (Генеральний директор – КАПШУК С.)

50. Спілка молочних підприємств України (Генеральний директор – КАРПЕНКО Лідія)

51. Київський Національний університет ім. Тараса Шевченка

      (Декан економічного факультету – БАЗЕЛЕВИЧ Віктор)

52. Державна академія статистики, обліку та аудиту (Ректор – ПИЛИПЕНКО Іван)

53. Європейський інститут фінансів, інформаційних систем, менеджменту і бізнесу

      (Ректор – ТИМОШЕНКО Іван)

54. Київський інститут інвестиційного менеджменту (Ректор - ГОЛОВКО Ярослав)

55. Національний аграрний університет (Ректор – МЕЛЬНИЧУК Дмитро)

56. Харківський національний аграрний університет ім. В.В. Докучаєва

      (Ректор – ЄВТУШЕНКО Микола)

57. Агентство «Гроші та світ» (Директор - ГОНЧАРЕНКО Юрій)

58. Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Україна XXI»

      (Президент – БОНДАРЕНКО Дмитро)

59. Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Європейська інтеграція» (Голова – ШАВРИЦЬКИЙ Олександр)

60. Донецький національний університет  (Ректор – ШЕВЧЕНКО Володимир)

61. Донецький державний технічний університет (Ректор – МІНАЄВ Олександр)

62. Донецька державна академія управління (Ректор – ПОВАЖНИЙ Станіслав)

63. Одеська відділення Академія інженерних наук України  (Голова – КЛИМЕНКО Анатолій)

64. Одеський Національний Університет ім. І. І. Мечникова (Ректор – СМИНТИНА Валентин)

65. Харківський Національний економічний університет (Професор ВНУКОВА Наталія)

66. Донецька торгово – промислова палата (Президент –ЧІЖИКОВ Геннадій)

67. Одеська торгово – промислова палата (Президент – ШУВАЛОВ Сергій)

 

ГУМАНІТАРНИЙ БЛОК НОМІНАЦІЙ

1. Міністерство  культури  і туризму України (Міністр – БОГУЦЬКИЙ Юрій)

2. Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту (Заступник міністра – КОНДРАТЮК Тетяна)

3. Інститут філософії ім. Г. Сковороди НАНУ (Директор - ПОПОВИЧ  Мирослав)

4. Інститут археології НАНУ (Директор – ТОЛОЧКО Петро)

5. Українська федерація вчених (Голова – СЕМИНОЖЕНКО Володимир)

6. Національна Спілка композиторів України (Голова правління – СТАНКОВИЧ Євген)

7. Національна Спілка  письменників України (Голова – ЯВОРІВСЬКИЙ Володимир)

8. Національна Спілка театральних діячів України (Голова – ТАНЮК Лесь)

9. Національна Спілка художників України (Голова – ЧЕПЕЛИК Володимир)

10. Національна Спілка  журналістів України (Голова – ЛУБЧЕНКО Ігор)

11. Національна Спілка  архітекторів України (Голова Київської організації – ЖЕЖЕРІН Вадим)

12. Союз театральних продюсерів України (Генеральний директор – НЕВЕДРОВ Валерій)

13. Спілка рекламістів України  (Голова – СТАРОЩУК Михайло)

14. Асоціація діячів естрадного мистецтва (Президент – ГЕРАСИМОВ Віктор)

15. Асоціація діячів циркового мистецтва (Президент – КОБЗОВ Микола)

16. Інститут проблем сучасного мистецтва АМУ (Директор – СИДОРЕНКО Віктор)

17. Національний  академічний театр російської  драми  ім. Л.Українки

      (Генеральний директор – РЕЗНІКОВИЧ Михайло)

18. Національний академічний драматичний театр   ім. І. ФРАНКА

      (Художній керівник – СТУПКА Богдан)

19. Національна філармонія України (Генеральний директор – ОСТАПЕНКО Дмитро)

20. Національна опера України (Генеральний директор – ЧУПРИНА Петро)

21. Київський державний  інститут театрального мистецтва ім. Карпенка – Карого

      (Ректор – БЕЗГІН Олексій)

22. Національний музей історії України (Генеральний директор – ЧАЙКОВСЬКИЙ Сергій)

23. Державний музей театрального,  музичного та кіномистецтва України

      (Директор – МАТАТ Леонід)

24. Національна  бібліотека  ім. Вернадського (Генеральний директор – ОНИЩЕНКО Олексій)

25. Київський національний університет  культури і мистецтв

      (Ректор – ПОПЛАВСЬКИЙ Михайло)

26. Київський державний університет  технологій та дизайну (Ректор – ВОЛКОВ Олег)

27. Українська студентська спілка (Голова – КУЦЕНКО Станіслав)

28. Комітет молодіжних та дитячих громадських організацій м. Києва (Виконавчий директор – БОГУСЛАВ Марія)

29. Видавничий дім «ФОЛІО» (Генеральний директор – КРАСОВИЦЬКИЙ Віталій)

30. Національний Фонд «УКРАЇНА-ДІТЯМ» (Виконавчий директор – ЛІВЕНЦОВ Сергій)

31. Благодійний фонд «Духовне відродження» (Голова наглядової ради – БИЧКОВ Сергій)

32. Київська дитяча Академія мистецтв (Ректор – ЧЕМБЕРЖІ Михайло)

33. МБФ конкурс В.Горовіца (Генеральний директор – ЗІЛЬБЕРМАН Юрій)

34. Міжнародний дитячий фестиваль «Світ талантів» (Президент – ЛІСІМОВА Лідія)

35. Культурний центр «КИЯНОЧКА» (Директор – КАЙГОРОДОВ Дмитро)

36. МБФ «Мистецтво без кордонів» (Президент -  ТАРАСЮК Ніна)

37. ГО «Соціально-культурна ініціатива» (Голова – СТЕЛЬМАШЕНКО Олександр)

38. Ліга українських меценатів (Виконавчий директор – СЛАБОШПИЦЬКИЙ Михайло)

39. Кінокомпанія «ДАНАПРІС –ФІЛЬМ»  (Генеральний директор – КОРОТЕНКО  Олег)

 

ЗАСОБИ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ

1. Національна телекомпанія України (Президент – ДОКАЛЕНКО Віталій)

2. Телеканал «ІНТЕР» (Голова Правління – СОЗАНОВСЬКИЙ Сергій)

3. Телекомпанія «ЕРА» (Генеральний директор – БІЛОУС Сергій)

4. Телеканал «СТБ» (Голова правління  – БОРОДЯНСЬКИЙ Володимир)

5. ТК «НТН» (Генеральний директор - ІЛЛЯШЕНКО Олександр)

6. ЗАТ Телекомпанія «ТОНІС» (В.о.Голови правління –ТУЗОВ Дмитро)

7. ТРК «КИЇВ» (Директор – ДЖАНГІРОВ Дмитро)

8. Телеканал  «ПЕРШИЙ ДІЛОВИЙ» (Генеральний директор – ЄФРЕМОВА Лариса)

9. Телеканал «24» (Генеральний директор – АНДРЕЙ Роман)

10. Музичний канал «О-ТV» (Генеральний продюсер – ОРЛОВ Володимир)

11. Радіо «ЕРА» (Директор - ЛОТАШЕВСЬКИЙ Ігор)

12. Радіокомпанія «ЄВРОПА ПЛЮС» (Ген. Директор - НАГОРНА Наталія)

13. Радіокомпанія  «СТОЛИЦЯ» (Ген. директор - ГЛЕЙЗЕР Валерій)

14. ІА «РБК - Україна» (Генеральний директор – ПІНТУС Йосип)

15. ІА «ІНТЕР МЕДІА» (Генеральний директор – ЛОЗАН Уляна)

16. Газета «КОМСОМОЛЬСЬКА ПРАВДА В УКРАЇНІ»

      (Головний редактор – ХРУСТАЛЬОВ Андрій)

17. Газета «АіФ в Україні» (Головний редактор - ГЛАДКИЙ Михайло)

18. Газета «СТОЛИЧНЫЕ НОВОСТИ» (Головний редактор – ДОЛГАНОВ Вадим)

19. Газета «СТОЛИЧКА» (Головний редактор - КОВТУНЕНКО Сергій)

20. Газета «КИЇВСЬКИЙ ТЕЛЕГРАФ» (Головний редактор – СКАЧКО Володимир)

21. Газета «КОММЕРСАНТ» (Головний редактор – ГОГОЛЕВ Андрій)

22. Газета «ПРАВДА УКРАЇНИ» (Головний редактор – КРИСКОВЕЦЬ Микола)

23. Газета «ЭКОНОМИЧЕСКИЕ ИЗВЕСТИЯ» (Головний редактор – СВІРКО Юрій)

24. Газета «ДЕЛО» (Головний редактор – ПАНЧЕНКО Галина)

25. Газета «УКРАЇНА і СВІТ СЬОГОДНІ» (Головний редактор – РУБАНЕЦЬ Микола)

26. Журнал «МИР ДЕНЕГ» (Головний редактор – ГОНЧАРЕНКО Юрій)

27. Журнал «ФИНАНСОВЫЕ РИСКИ» (Головний редактор – ДРОБЯЗКО Анатолій)

28. Журнал «ДНК» (Головний редактор – ГЕЙВАН Ірина)

29. Журнал «ДЕНЬГИ.UA» (Головний редактор – КРАМАРЕНКО Олександр)

30. Журнал «GOLDEN CITY» (Директор – ПРОТЧЕНКО Віктор)

31. Журнал «ПИВНОЙ КЛУБ» (Головний редактор – ПАНЦЮК Алена)

32. Журнал «7+7я» (Головний редактор – СІВЕРЧУК Оксана)

33. Журнал «ЕДИНСТВЕННАЯ» (Головний редактор – СКАЧКО Олена)

 

НОМІНАЦІЯ «СПОРТСМЕН РОКУ»

1. Національний олімпійський комітет України (Президент – БУБКА Сергій)

2. Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту (Міністр – КОРЖ Віктор)

3. Національний університет фізичного виховання і спорту України (Ректор – ПЛАТОНОВ Володимир)

4. Федерація плавання України (Віце-президент – ВЛАСКОВ Андрій)

5. Федерація легкої атлетики (Президент – БОРЗОВ  Валерій)

6. Федерація шахів України (Президент – ПЕТРОВ Віктор)

7. Федерація велоспорту  (Президент – ІВАНОВ Борис)

8. Федерація фехтування (Президент – МІЩЕНКО Сергій)

9. Федерація стрільби (Президент – ВОЛКОВ Олег)

10. Федерація художньої гімнастики (Президент – ДЕРЮГІНА Альбіна)

11. Федерація фігурного катання (Генеральний секретар – МЄДВЄДЄВА Ірина)

12. Федерація футболу України (Президент – СУРКІС Григорій)

13. Федерація водно-моторного спорту України (Президент – АРКАШОВА Світлана)

14. Газета «Команда»  (Головний редактор – КАРМАН Юрій)

15. Газета «Болельщик» (Головний редактор – ЧУМАК Радислав)

16. ТОВ «Арена» Журнал «Ринг»  (Генеральний директор –ВІТЬКО Ігор)

17. Журнал «Life & Sport» (Головний редактор – РУДАКОВА Лілія)

 

 

 

 

 

 

 

Генеральна дирекція загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ» з великою подякою відзначає ком