Президентська турбота про наявність української музики в радіо і телеефірі повинна набути практичного змісту.

Як повідомляють засоби масової інформації (http://www.pravda.com.ua/news/2007/12/27/69131.htm) 26 грудня на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України Президент Віктор Ющенко висловив занепокоєність станом наповненості вітчизняного медіа-простору українською музикою. У зв’язку з цим Український Музичний Альянс (УМА) заявляє наступне:

„Проблеми, з якими стикається українська музична індустрія на вітчизняному радіо й телебаченні, очевидні. Проте недостатня наповненість телерадіоефіру українською музикою є в першу чергу „заслугою” самої держави. Створення якісного музичного продукту завжди вимагає фінансових витрат, які згодом компенсуються, зокрема за рахунок роялті, що сплачують користувачі музики, в тому числі і телерадіокомпанії, а серед них і державні телерадіоорганізації.

Відео дня

Але держава у законах про державний бюджет України вже традиційно уникає витрат на сплату роялті за використання об`єктів авторського права і суміжних прав. На жаль, цей рік не виняток, але є сподівання, що вищезгадані витрати будуть закладені у бюджет 2009 року, і надалі такі витрати будуть регулярними. І таким чином, держава перестане нагадувати аудіо піратів, що заважають створювати і поширювати якісний український музичний продукт.

Тож для вирішення піднятих Президентом проблем державі у першу чергу слід забезпечити виконання чинного законодавства про авторське право і суміжні права.”

Контактна особа: Катерина Решетілова, PR менеджер

E-mail: reshka@uma.in.ua

Тел. /факс: 8 (044) 272-05-64

Моб. 8 (063) 304-0335

04053 Київ,

вул. Артема, 1-5, оф. 814