Корпорація «Еталон» планує в 2008 році на потужностях ЗАТ «Бориспільський автозавод» (Київська обл.) і ЗАТ «Чернігівський автозавод» збільшити виробництво автобусів різних модифікацій на 25% порівняно з очікуваним результатом 2007 року (3200 штук) - до 4 тис. штук.

Про це повідомив президент корпорації «Еталон» Володимир БУТКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, за 11 місяців ц.р. корпорація «Еталон» виготовила 3050 автобусів (1887 штук – на Бориспільському автозаводі і 1061 – на Чернігівському автозаводі), що на 12% більше, ніж за аналогічний період 2006 року.

Відео дня

За словами В.БУТКА, сьогодні замовникам урочисто були передані 5-тисячний автобус виробництва Бориспільського автозаводу і 2,5-тисячний автобус виробництва Чернігівського автозаводу з моменту початку виробництва автобусів.

Також В.БУТКО повідомив, що в 2008 році корпорація «Еталон» розпочне виробництво автобусів, які відповідають нормам Євро-3.

Зараз заводи з виробництва автобусів використовують агрегатну базу індійської компанії ТАТА і китайської FAW.

Довідка УНІАН. Корпорація «Еталон» об`єднує 19 підприємств. У корпорацію входять Бориспільський і Чернігівський автозаводи.

ЗАТ «Бориспільський автозавод» - одне з наймолодших українських підприємств у галузі проектування і виробництва автотранспортних засобів. Зареєстроване в квітні 2002 року.

Бориспільський автозавод бере активну участь у реалізації державної програми «Шкільний автобус», затвердженої постановою Кабінету міністрів України 16 січня 2003 року.

ЗАТ «Чернігівський автозавод» створено в серпні 2003 року. Основний вид діяльності підприємства - виробництво автобусів малого класу БАЗ 2215 «Дельфін».