Представники громад Бориспільського району Київської області закликають центральну владу негайно зупинити привласнення земель селян комерційними структурами.

Про це вони заявили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, голова колективного сільськогосподарського підприємства “Бориспільське” Галина БОНДАРЕНКО повідомила, що у ніч з 18 на 19 грудня, коли вона перебувала у власному помешканні, у неї стріляли із пневматичної зброї, внаслідок чого вона отримала непроникаюче поранення живота.

Відео дня

Г.БОНДАРЕНКО зазначила, що це вже не перший випадок нападів, погроз на адресу активістів КСП. За її словами, вона та інші її прихильники, що борються за земельні права жителів сіл Бориспільського району, неодноразово робили заяви, інформували про це правоохороні органи та органи влади, однак жодної суттєвої реакції не надійшло. “Є лише відписки”, – сказала Г.БОНДАРЕНКО.

Вона розповіла, що представники різних комерційних структур уже тривалий час масово намагаються привласнити земельні паї звичайних селян, які ті отримали в абсолютно законний спосіб. За словами Г.БОНДАРЕНКО, ці селяни - здебільшого літні люди, які змушені незважаючи ні на що у безперервних судових процесах захищати свої права.

У зв’язку з цим вона закликала владу не допустити подальшого розкрадання земель селян, постійно стежити, аби усі чітко дотримувались законів у галузі земельних відносин, та оперативно реагувати на порушення.

У свою чергу депутат Бориспільської міської ради Ярослав ГОДУНОК заявив, що громади Бориспільського району дають владі, починаючи з понеділка, 24 грудня, 10 днів для надання справжньої допомоги постраждалим від шахраїв людям. “Досить нас годувати обіцянками”, – заявив депутат.

За його словами, якщо через 10 днів від влади не буде відчутної реакції, жителі бориспільських сіл будуть змушені вдатися до масштабних акцій протесту. Зокрема, він повідомив, що буде збільшено наметове містечко на Бориспільській трасі, селяни почнуть перекривати дороги включно із автодорогою до аеропорту “Бориспіль”, сам аеропорт. Також він заявив, що може розпочатися вирубка садів на вкрадених землях, а ця деревина буде вивозитись під стіни Секретаріату Президента та Кабінету міністрів. “Нам немає чого втрачати, за нами стоять прості люди”, – сказав Я.ГОДУНОК.

Депутат Бориспільської міськради нагадав, що Президент України Віктор ЮЩЕНКО та інші високопосадовці декілька місяців тому обіцяли вирішити земельні проблеми селян, зокрема, В.ЮЩЕНКО обіцяв їх вирішити протягом 5 днів, однак нічого не змінилося й досі.

Тому зараз Я.ГОДУНОК звертається до Президента і запитує: “Чому він, регулярно проїжджаючи Бориспільскою трасою, жодного разу з того часу не зупинився і не поцікавився, чому селяни продовжують мерзнути у наметовому містечку, чому їхні негаразди лише ускладнюються”.